27
april
2023

APRIL 2023

WAAR EN HOE GOUD TE BEZITTEN ALS BANKEN ALLE GELOOFWAARDIGHEID VERLIEZEN – ZEKER NIET IN ZWITSERLAND!

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot 200$ duurder fysiek is tot 16$ duurder Koop je nog altijd papieren goud?

OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve het volgende e-mailadres in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site regelmatig te bezoeken. Vooral omdat interessante videos op YouTube gecensureerd worden!
 • Er staat VEEL waardevolle informatie in oudere updates, de moeite om eens terug te lezen.
 • Lees vooral de dagelijkse informatie onder Belangrijke updates.
 • Kaars- en PF-grafieken kunnen te allen tijde worden bijgewerkt, zelfs als ze niet worden vermeld in de "Bijgewerkte secties

Donderdag/vrijdag 27, 28 april 2023 – De ideale economische gevangenen zijn degenen die een huis kochten/kopen met een hypotheek!


Bijgewerkte secties: Wereldbeursindexen, Index in echt geld/goud, Langetermijngrafieken

Toen Stalin de communistische partij in 1922 overnam, wist hij wat mensen het belangrijkst vonden: voedsel en energie. Boerderijen zorgden voor het voedsel en koper maakte het transport van energie via het electriciteitsnet mogelijk.

Dit was niet enkel een geweldige manier om de bevolking onder controle te houden... voor Stalin zou het zijn bewijs zijn dat het communisme werkte. Toen Kondratieff drie jaar nadat Stalin aan de macht kwam een boek publiceerde met de titel "The Major Economic Cycles", werd dat niet in dank aanvaard. Het boek trotseerde niet enkel de controle van de overheid... het ging ook in tegen Stalins versie van het marxisme. Kondratieff wees op verschillende langdurige, groeiende marktcycli in de landbouw- en koperprijzen. Kortom, marktcycli betekenden dat het kapitalisme op de lange termijn beter zou presteren dan het communisme. En dat deed het.


 Buiten politiek bereik... we weten waar we het over hebben. Lees het artikel "Reichsfluchtsteuer" zeker eens. Tegenwoordig gebeurt hetzelfde in Argentinië, waar boeren belasting moeten betalen over hun export en in Zuid-Afrika, waar je belasting moet betalen over je vermogen als je emigreert.

In veel landen laten mensen die het zich kunnen veroorloven hun kinderen studeren aan een buitenlandse universiteit, zodat ze een toekomst hebben buiten het land waar ze economisch aan gevangen zitten. 

De meeste burgers waren en zijn nog steeds zo dom en kortzichtig dat ze niet kunnen emigreren uit Libanon, Venezuela, Turkije of Zuid-Afrika... Het is nu simpelweg financieel onmogelijk geworden. Om de een of andere reden, hielden ze al hun spaargeld thuis (of dicht bij huis). Europeanen die niet nadenken, houden het in Europa en Zwitserland, ervan overtuigd dat de belastingman er niet aan zal komen. Duidelijk is dat deze mensen hun geschiedenis niet kennen (Gutt, Lieftinck,...). Ze beseffen nog steeds niet dat de overheid in moeilijke tijden altijd een dief is. En wat de overheid niet in beslag neemt of belast, wordt in veel gevallen gebombardeerd.

Het Westen zal veel valuta blijven drukken... een exponentiële hoeveelheid valuta. Elk excuus is goed: de oorlog in Oekraïne, opwarming van de aarde, vluchtelingen, stikstof,... noem maar op. Hierdoor zal er steeds meer inflatie en uiteindelijk hyperinflatie ontstaan. Tegelijkertijd verwachten we meer depressies... en natuurlijk meer belastingen en meer kapitaalcontrole. Overheden willen vermijden dat u uw bezittingen buiten 'politiek bereik' brengt. Nee, ze willen dat je deze netjes thuis bewaart, zodat ze deze kunnen belasten en in beslag kunnen nemen wanneer nodig.

De echte reden waarom Tucker Carlson werd ontslagen! Ik weet waarom... lees het boek: "The most dangerous superstition."


Belangrijke fundamentals:

 • Beleggers moeten zich richten op de middellange tot lange termijn. Alles korter is niks anders dan een gigantisch, gevaarlijk casino dat wordt gerund door het Plunge Protection Team en de Centrale Banken. Natuurlijk zien de meeste beleggers dat niet zo, omdat ze vaak niet voldoende financiële kennis hebben en slecht geadviseerd zijn. 

Belangrijke technicals:

 • Een blik op de PF-grafieken in de sectie van de Wereldbeursindexen leert ons dat Been 1 = Been 2. 
Verwacht vuurwerk.
Verwacht vuurwerk.
   

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 24-26 april 2023 – Niemand heeft hierover bericht - De NAVO heeft de oorlog in Oekraïne al verloren en zit in de problemen!


Bijgewerkte secties: Zilver, Roepie & Goud, Yuan & Goud, Zwitserse Frank & Goud, Euro & Goud,
Can dollar & Goud, Brits pond & Goud, Zweedse kroon & Goud, Aussie & Goud, Rand & Goud

De NAVO zit in de problemen. De Russische hypersonische raketten die een bunker nabij Kiev vernietigden, waren niet te stoppen. De Amerikanen verliezen de proxy oorlog. Het Westen (Europa-Macron) gaat op zoek naar een ontsnappingsroute. Naar mijn mening zal Europa gaan draaien richting China en Rusland.

Deze ondergrondse bunker in de buurt van Kiev, waarin het hoofdkwartier van de NAVO was gevestigd, werd begin maart verwoest en de 300 mensen die erin werkten, kwamen om het leven. Zelinsky ontsnapte. Die dag verloor hij echter de meeste van zijn topofficieren, generaals en NAVO-assistenten. De NAVO weet nu duidelijk dat er geen manier is om deze supersonische raketten te stoppen. Een nucleaire reactie is nu natuurlijk niet mogelijk.

Nu het Westen de oorlog in Oekraïne heeft verloren, worden de bankiers ongeduldig. Tijd dat ze geld gaan uitgeven aan de wederopbouw van Oekraïne. Geld moet rollen... levens doen er niet toe.

Bankiers, politici, veel financiële journalisten en zogenaamde financiële analisten houden beleggers voor de gek. Als men zich realiseert en begrijpt dat in het huidige fiatgeld, valuta niets meer zijn gebakken lucht waaraan veel schulden zijn verbonden, dan weet men dat het nog gemakkelijker is om de massa ervan te overtuigen dat crypto enige waarde hebben.

Stel je eens voor wat er zal gebeuren met de dollar en de VS, de dag dat niet-Amerikanen geen dollars meer accepteren, zodat ze geen dollars meer kunnen drukken om hun goederen en diensten te betalen. Stel je voor wat er zal gebeuren met de schulden van derdewereldlanden op dezelfde dag dat ze geen dollars meer kunnen drukken. Zodra de dollar valt, zal de in dollar luidende schuld van de opkomende en niet-Amerikaanse dollarlanden verdampen. 

 • Het is geen gemakkelijke taak om te analyseren en te voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Voorspellen wanneer een gebeurtenis zal plaatsvinden, is volkomen onmogelijk. Enkel financiële charlatans doen alsof ze dat kunnen.
 • Hoe lager het IQ van de belegger, hoe moeilijker het is om hem/haar uit te leggen hoe correct te beleggen en hoe gemakkelijker het is om te laten beleggen in waardeloze, gevaarlijke beleggingsinstrumenten.
 • Als u Goud en/of Zilver koopt en u hebt het niet fysiek in uw handen of in uw kluis, dan kunt u uw geld net zo goed weggooien... want als het zover is, zult u uw goud of zilver nooit zien. Belangrijk is om het in uw kluis en buiten politiek bereik te laten bezorgen.

"De VS geven cheques aan Amerikanen om schade door vaccins te compenseren."

Enkel voor abonnees:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 20, 21 april 2023 – Mainstream media zijn leugenaars en moderne verkopers van Snake Oil!

Bijgewerkte secties: Goud-$

SOEDAN - Dit is wat het Amerikaanse militaire complex is: een 'oorlogsmachine' (Bush, Clinton, Obama, Biden). Ik herinner me de Soedan-oorlog & Gulf War in de jaren negentig en dat ik mijn vliegtuig in Djibouti moest parkeren onder de vleugels van een gigantisch C-130 gevechtsvliegtuig. Die nacht konden we niet slapen in het Sheraton. Het was een militair wespennest geworden van waaruit heel Somalië en waarschijnlijk alle oorlogsoperaties in Soedan en het Midden-Oosten werden gecontroleerd. Gelukkig kon ik een ander hotel in de stad vinden. 

De volgende dag was een vlucht van Djibouti naar Luxor, Egypte. In Afrika heeft elk vliegtuig voorafgaande toestemming nodig om het te overvliegen en/of te landen. Als dat niet mogelijk is, is vliegen net op de grens tussen landen het veiligst. Deze route loopt over het midden van de Rode Zee, waar ik alle navigatie- en communicatiemiddelen verloor. Pas ongeveer 60 mijl buiten Luxor kwamen alle signalen terug. Ik kwam er later achter dat ik over de Amerikaanse vloot had gevlogen, dat zich voorbereidde op meer oorlog (Bush Sr.): de Golfoorlog in Irak. De meeste beleggers onderschatten het Amerikaanse Militaire Complex en hun liefde voor Bloed, Oorlog en Geld! Het Militaire Complex werd enigszins in slaap gesust door Donald Trump maar puppet Biden bracht daar snel verandering in, zodra hij aan de macht kwam.

Dit is wat de Mainstream Media zijn: leugenaars en een propagandakanaal van de overheid. Daarbovenop hebben ze de gewoonte om elk mogelijk idioot narratief te publiceren, om uit te leggen waarom er iets gebeurt op de financiële markten, hoewel ze er niets van begrijpen of geen besef hebben van financiën en economie.

De MSM heeft de mond vol van een recessie en soms een depressie. Niemand realiseert zich echter dat ze binnenkort de 'Grote Hyperinflatoire Depressie' van de 21e eeuw zullen meemaken. De zaken zullen zo slecht gaan, dat je voor slechts een paar gouden/zilveren munten een hele straat of een wolkenkrabber kunt kopen. Deze uitspraak is geen droom, niet een of andere verbeelding maar eerder de conclusie van een redeneerproces met een mathematisch zeker resultaat.

"Dat banken verliezen op hypotheken, is een teken dat onroerend goed binnenkort zal crashen."

Steeds meer banken verliezen geld op hypotheken. Mensen zien het grote plaatje niet en denken; "Ach, ik heb mijn hypotheekrente voor 30 jaar vastgezet, dus ik kan gerust zijn." 

Beleggingsportefeuilles hoeven niet te worden gereorganiseerd. Nee, ze moeten drastisch worden herschikt en opgeschoond: 

Het is niet omdat de fiatwaarde van een actief stijgt dat u rijker wordt. Dit is wat ze nominale verwarring noemen...

Je maakt de regels wanneer je Goud bezit. 

Daarom houden monarchieën het, bouwen er hun tronen van en plaatsen gouden kronen op hun hoofden. Goud is geld. Het regeert in chaos... en het wordt de regel wanneer instellingen weer opgebouwd worden ... Na elke grote crisis volgt er een herstructurering. Want elke 80 tot 100 jaar... is er een grote crisis die de wereld 'reset'. Ik heb het niet over 'The Great Reset'. Ik heb het over cycli, een cyclus van 80 jaar. Wanneer deze crisis voorbij is, zullen landen hun valuta terug baseren op grondstoffen - en dat zal hoogstwaarschijnlijk goud zijn. Dat is al duizenden jaren zo.

De meeste risico's die de bankwereld momenteel bedreigen, zijn "in het volle zicht verborgen", inclusief het effect dat een stijgende rente heeft op obligaties, die banken als investeringen aanhouden.


Belangrijke fundamentals:

 • De financiële situatie van de banken is rampzalig geworden. Zie onderstaande grafiek.

Belangrijke technicals:

 • De backtest van xxxxxx is niet voltooid.
Verwacht vuurwerk.
Verwacht vuurwerk.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


 

Maandag/woensdag 17-19 april 2023 – Steeds meer banken verliezen geld op hypotheken!


Bijgewerkte secties: Goud-$ (gedeeltelijk), Amerikaanse dollar, Yen & goud

Steeds meer banken verliezen geld op hypotheken. Mensen zien het grote plaatje niet en denken; "Ach, ik heb mijn hypotheekrente voor 30 jaar vastgezet, dus ik kan gerust zijn." Ze realiseren zich niet dat wanneer de gemiddelde waarde van huizen daalt - doordat het aanbod toeneemt en de vraag afneemt (door hogere rente op nieuwe hypotheken en door mensen met een variabele rente die noodgedwongen moeten verkopen) - hun huis ook daalt in waarde en de bank een hertaxatie kan laten doen en dan het verschil kan opeisen, zelfs voordat die 30 jaar voorbij zijn.

Wat zal er gebeuren met de woningmarkt en de waarde van uw eigen woning? Slecht nieuws...

Als u een woning bezit, mag u zich dan gelukkig prijzen en er zeker van zijn dat uw woning de komende jaren zijn waarde behoudt of misschien zelfs in waarde stijgt (uitgedrukt in fiatgeld)? Het korte antwoord is 'nee'. Denk hierbij aan de renteverhogingen en grootse plannen voor een reset; “You'll own nothing and be happy about it.”

Wat we dit jaar waarschijnlijk gaan zien, is een scherpe daling van de huizenprijzen. Daar is een simpele reden voor. Door de stijgende rente komen steeds meer mensen in de financiële problemen. Dat komt omdat sommigen hebben gekozen voor een variabele rente op hun aflossingsvrije hypotheken en die gaat omhoog. Dat betekent in veel gevallen een enorme stijging van de maandlasten. Dat komt bovenop de gestegen energiekosten en de gestegen inflatie, waardoor mensen minder overhouden. Dat zal de verkoop doen stijgen. 

"Eerst droogt de vastgoedmarkt op (prijzen kunnen nog blijven stijgen)... daarna komt de crash."

Daarnaast is het minder makkelijk om iets te kopen want als je nu naar de bank gaat en een hypotheek wilt krijgen, begin je met een hogere rente, waardoor je maximale aankoopprijs lager wordt. Dat betekent dat je minder kunt kopen met je maandelijkse budget. Daarbovenop zal de rente nog verder stijgen omdat de Centrale Banken gewoon iets moeten doen om de inflatie te temperen... en inflatie duwt de rente omhoog.

De vraag zal dus afnemen terwijl het aanbod zal toenemen. Dat betekent automatisch dat verkopers de prijs zullen moeten verlagen en die trend zal de komende maanden steeds toenemen en bearish worden.

Daar komt nog bij dat de stijging van de rente door de Centrale Banken ervoor zorgt dat bedrijven minder geneigd of in staat zijn om te lenen. Het aantal faillissementen van bedrijven is in het eerste kwartaal van 2023 met 54,3% gestegen. Dat zijn meestal kleine ondernemers, zoals cafés en restaurants. Maar die mensen moeten ook ergens anders weer aan het werk. En naarmate de inflatie aantrekt, komen er steeds meer mensen op de arbeidsmarkt, terwijl bedrijven minder geld beschikbaar hebben, wat zal leiden tot een daling van de lonen. Meer mensen zullen dus financiële moeilijkheden krijgen, wat betekent dat de vraag naar koopwoningen nog verder afkalft.

Wat betekent dit als u een eigen woning heeft? Het betekent dat je zo snel mogelijk moet verkopen en je hypotheek moet afbetalen, maar waarschijnlijk ben je al te laat. De neergang is al begonnen. Een dalende huizenmarkt betekent restschuld op je hypotheek en dus gaan we de komende maanden een groei zien in schuldsaneringsaanvragen.

Is er enige hoop als u een van die huiseigenaren bent met een hypotheek, waarbij je huis in de nabije toekomst 'onder water' komt te staan? (hypotheek hoger dan de marktwaarde) Als u over stalen zenuwen beschikt, kunt u besluiten te blijven waar u bent en de bank te melden dat u niet deelneemt aan hun frauduleuze praktijken. Die frauduleuze praktijk waarbij geld uit het niks werd gecreëerd en aan jou werd verstrekt om dan dat te dure huis te kunnen kopen. Je moet wel heel veel lef hebben en bestand zijn tegen de druk van incassobureaus, deurwaarders, rechtszaken...


Schepen met een kerncentrale.

Rusland redt Zuid-Afrika's ESCOM elektriciteitsnetwerk door schepen met kerncentrales in te zetten. Ruslands Rosatom prijst nucleaire schepen aan om de energiecrisis van ZA op te lossen. Terwijl Zuid-Afrika worstelt met de vraag of drijvende gascentrales een oplossing van hun problemen zijn, komen de Russische staatsbedrijven voor atoomenergie met een voorstel voor een vloot van drijvende kleine kernreactoren.


Belangrijke fundamentals:

 • China verkoopt 

Belangrijke technicals:

 • Een behoorlijke en positieve uitbraak komt meestal met een positieve backtest, 
 • Pas op als de dollar dit steunniveau doorbreekt (zie grafiek).

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Donderdag/vrijdag 13,14 april 2023 – Goldonomic doet weer een bijzondere voorspelling!


Bijgewerkte secties: Zon en zeldzame metalen, Landbouw, Koper-platina-non-ferro, 
Grondstoffen lange termijn

Als al het andere niet meer werkt, nemen ze je mee de oorlog in!

"Het enige dat we weten, is dat China nu snelle voorbereidingen treft voor oorlog. Gordon Chang, de auteur van “The Great US-China Tech War”, zei afgelopen maandag op "Mornings with Maria" (Fox business), dat China klaar is voor oorlog en Amerika is er slecht op voorbereid is. Een expert op het gebied van buitenlands beleid waarschuwde ook dat het op Amerikaanse bodem zou kunnen gebeuren.

Taiwan wordt momenteel omsingeld door het Chinese leger: 9 torpedobootjagers, een vliegdekschip, 71 straaljagers en raketwerpers. Dit is een serieus probleem.

De enige andere keer dat China Taiwan omsingelde, was tijdens het bezoek van Pelosi afgelopen augustus. Taiwan is in opperste staat van paraatheid, terwijl China deze acties bestempelt als oefeningen.

De huidige gemoedstoestand van de Taiwanese burger: "Dit is de eerste keer dat ik bang ben."

Herinner je je de militaire 'oefeningen' van Rusland nog, vlak voor de invasie van Oekraïne? China kondigde ook aan dat het schepen in de Straat van Taiwan zal inspecteren. Taiwan zal niet meewerken, wat tot een mogelijke confrontatie kan leiden.

Zijn we allemaal gewoon naïef over het risico van een Chinese invasie van Taiwan? Ter info: Taiwan heeft amper 14 dagen van haar energiebehoefte in opslag en importeert dagelijks haar behoeften aan voedsel en medicijnen.

De overheid moet een stap opzij zetten en het vrijemarktkapitalisme toestaan de schade te herstellen die de politici hebben aangericht.

Steeds meer banken verliezen geld op hypotheken. De meeste risico's die de bankwereld momenteel bedreigen, zijn "in het volle zicht verborgen", inclusief het effect dat stijgende rente zou hebben op obligaties die banken als investeringen aanhouden. Zoals gewoonlijk heeft de massa het te druk met het verdienen van fiatgeld en investeert het enkel om fiatgeld te verdienen zodat ze de realiteit en de big picture missen.

De Federal Reserve / Centrale Banken zijn gebouwd op schulden. Elke keer dat ze (Powell) geld creëren, brengen ze meer schulden in omloop en verhogen ze tegelijkertijd de rente. Slechts enkelen begrijpen het proces.

Goud is een verzekering tegen bankfaillissementen. Als al je zuurverdiende geld bij een bank zit, heb je problemen. De de-dollarisering/euroïsering vindt overal om ons heen plaats.

“Wens niet te hard dat goud substantieel stijgt, want als dat gebeurt, zal de levenskwaliteit opmerkelijk verslechteren.” De goudprijzen zijn dramatisch gestegen in Libanon, Argentinië, Turkije,... Wat er in Libanon gebeurt, is een ongeluk dat nog moet gebeuren in Europa en in de VS. Het is mathematisch 99% zeker dat het zal gebeuren.


Belangrijke fundamentals:

 • Je zou het niet vermoeden 

Belangrijke technicals:

 • Majors en Juniors 
 • xxxxxx breekt uit..
 • xxxxxx bereikt een meerjarig record.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 10 – 12 april 2023 – Goud is een verzekering tegen bankfaillissementen. Als je zuurverdiende geld bij een bank zit, heb je problemen! 


Bijgewerkte secties: /

"Een in beschuldiging gestelde Donald Trump is waarschijnlijk de slechtste zet dat een bewapend rechtssysteem (onder de Democraten) kan maken."

Voor de non-believers:

“Wens niet te hard dat goud substantieel stijgt, want als dat gebeurt, zal de levenskwaliteit opmerkelijk verslechteren.”

De meeste risico's die de bankwereld momenteel bedreigen, zijn "in het volle zicht verborgen", inclusief het effect dat stijgende rente zou hebben op obligaties die banken als investeringen aanhouden. Zoals gewoonlijk heeft de massa het te druk met het verdienen van fiatgeld en investeert het enkel om fiatgeld te verdienen zodat ze de realiteit en de big picture missen.

We weten hoe we u kunnen helpen; begin vandaag nog met een abonnement van 675$ dat u een snel zal terugverdienen. Voor iedereen die het nog steeds niet begrijpt; wat in de onderstaande video wordt getoond, staat op het punt te gebeuren in de VS en Europa! Bekijk de video dus goed. Denk goed na en maak weloverwogen beslissingen. Degenen die dat niet doen, zullen uiteindelijk al hun vermogen verliezen! Dit is geen grap! Argentinië was ooit een van de rijkste landen op aarde en de Argentijnen geloofden ook niet dat dit kon gebeuren... Uit ervaring weten we dat elke abonnee zijn abonnementsgeld en nog veel meer terugverdiende.

De meeste mensen zijn zo gefocust op korte termijn voldoening en winst in fiatgeld dat ze de Big Picture niet zien. Ze besteden geen aandacht aan de middellange en lange termijn trend, terwijl deze trends juist belangrijk en van vitaal belang zijn. De meeste mensen hebben ook een onbeperkt vertrouwen in bankiers en politici. Raar, want het zijn juist diegenen die van de mensen stelen. Weinig mensen volgen een redeneringsproces bij het investeren en beseffen niet dat men meestal net het tegenovergestelde moet doen van wat de massa doet. 

"In april 1968 stortte de goudpool in vanwege een goudprobleem... Deze keer zou het kunnen gebeuren vanwege een zilverprobleem! We zijn niet enkel op weg naar een faillissement van de COMEX maar ik geloof ook echt dat er iets gigantisch te gebeuren staat. Een van de grootste verschuivingen in de financiële en monetaire geschiedenis komt op ons af.”


Belangrijke fundamentals:

 • De de-dollarisering gebeurt in real-time overal om ons heen.
 • De productieverlaging van 1,66 miljoen vaten per dag door het kartel, duwde de olieprijzen terug tot boven de 80$. De brandstofprijzen staan op recordhoogte...zowel in de EU als in de VS. De zomer komt eraan en je zult ze waarschijnlijk nog meer zien stijgen. De inflatie gaat niet verdwijnen.
 • Meer werkloosheid: McDonald's sluit tijdelijk Amerikaanse kantoren en bereidt ontslagen voor -WSJ. Dit is de Grote Hyperinflatoire Depressie van de 21e eeuw.
 • Banken zijn er geweest; degenen die weigeren het te geloven en niet doen wat redelijke burgers zouden moeten doen, zullen zwaar verliezen.
bank losses 2023 04 04
Verliezen... resulteren in meer inflatie.
 Verliezen... resulteren in meer inflatie.
Bond returns losses 2023 04 04 FED balance sheet 2023 04 04
 Verliezen... resulteren in meer inflatie. Meer geld drukken... resulteert in meer inflatie.
SPX inflation adjusted 2023 04 04 bank bailouts gold 2023 04 02
Hoop niet te overleven door uw spaargeld in aandelen te houden!  Er komen grote tijden aan voor Goud.

Belangrijke technicals:

 • Zie de grafiek onder.
 
  Erg bullish

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


 

Donderdag/vrijdag 6,7 april 2023 – De vastgoedmarkt is er geweest!


Bijgewerkte secties: Aardgas, Uranium, Bank & fin. aandelen, Ruwe olie

"OPEC+ zorgt voor een verrassende verlaging van de olieproductie met 1,66 miljoen vaten."

De G-7, de EU en de VS, de Dollar en de Euro zijn gezien. Westerse koningen en politici maken plots een vakantiereis naar Zuid-Afrika!? Proberen ze nog een deel van het meubilair te redden? De BRICS worden de nieuwe leiders en de BRICS zullen binnenkort een nieuwe reservevaluta uitgeven... gegarandeerd door goud. De dag dat iedereen dit beseft, zullen alle dollars die buiten de VS in omloop zijn (Petrodollars) terugvloeien naar de VS, waardoor een dramatische hyperinflatie ontstaat.

Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika gaan een nieuwe valuta creëren om de Amerikaanse dollar uit te dagen!

Terwijl onze achterlijke politici in het Westen hun Groene spelletje blijven spelen en een "kleine oorlog" voeren tegen Rusland, staan we op het punt dramatische veranderingen te zien. Zelfs als Europa niet wordt gebombardeerd, verwachten we veel ellende. Ook op Amerikaanse bodem!

EU-leiders hebben de betrekkingen met Rusland vernietigd en hun burgers de toegang tot betrouwbare, goedkope energie ontzegd. Europa, de Amerikaanse vazal?! Europa straft zichzelf en creëert een depressie. De EU zal deze grondstoffen niet tegen betaalbare prijzen kunnen vervangen! De talrijke sanctiepakketten tegen de Russische energiesector, de regelrechte diefstal van Russische activa en de "mysterieuze" vernietiging van de Nord Stream-pijpleidingen met een allesbehalve transparant onderzoek door Denemarken, Zweden en Duitsland hebben het vertrouwen weggevaagd. De VS zullen niet genoeg LNG kunnen verschepen om het verlies aan Russische gas te compenseren – verre van – en het gas dat de VS levert zal een drievoud of zelfs nog duurder zijn.

Nog erger is dat door de productieverlaging van de OPEC+, de VS waarschijnlijk ook een ernstig tekort aan ruwe olie zullen ervaren. De productie van ruwe olie zal tegen mei met 1,66 miljoen vaten verminderd worden. 

Ook belangrijk is dat het Chinese leger klaar staat om samen met het Russische leger de internationale en regionale veiligheid en stabiliteit te ondersteunen. (Chinese woordvoerder Tan Kefei.) Nog belangrijker is het feit dat China de VS kan ruïneren door obligaties van de VS te verkopen en dat alle Amerikaanse wapens Chinese onderdelen nodig hebben om te werken.

"Rusland en China zullen het militaire vertrouwen versterken en gezamenlijk internationale recht en billijkheid waarborgen."


 

De vastgoedmarkt is er slechter aan toe dan in 2008, niet enkel in de VS maar nu ook in Europa. We staan zeker voor een zware correctie, aangezien de inflatie en stijgende rente het kopen van een huis onbetaalbaar maken. Het zal de komende maanden nog veel erger worden. We weten dat veel investeerders weigeren toe te geven dat onroerend goed een consumptiegoed is in plaats van een investeringsinstrument. We weten ook dat deze allemaal zullen eindigen met lege handen. Zuid-Afrika is er een uitstekend voorbeeld. Venezuela nog een.


Belangrijke fundamentals:

 • Zilver 

Belangrijke technicals:

 • $-Goud 
Verwacht vuurwerk.
 Verwacht vuurwerk.
xxxxx: een uitbraak!  xxxxx: een uitbraak!
 
Een formatie gevormd over meerdere decennia is nu klaar voor een spectaculaire stijging.

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Maandag/woensdag 3/5 april 2023 – De banken bevinden zich in een belabberde toestand.... in tegenstelling tot wat de leugenaars van de Centrale Banken en politici beweren!


Bijgewerkte secties: Juniors, Recessiebestendig (LOCG), Recessiebestendig - hold
Biotech-Farma, Olie (gedeeltelijk)
 • Wat hebben politici, Centrale Bankiers, bankiers, fiatgeld, derivaten en de US-dollar met elkaar gemeen en hoe worden derivaten gebruikt om de dollar in leven te houden en goud zo lang mogelijk laag te houden!?
 • Waarom houden degenen die oorlogen veroorzaken hun vermogen in fysiek Goud en niet in fiatgeld en digitaal geld zoals de meesten?
 • Waarom produceerde Big Pharma "IG Farben" (nu BASF, BAYER) Zyclon B dat door de SS werd gebruikt om Joden uit te roeien tijdens WO II? Waarom zaten KRUPP en de zware industrie achter WW2? Wist je dat de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog FANTA hebben opgericht, zodat ze COCA-COLA onder een ander merk aan de vijand konden blijven verkopen? (Duitsland, Italië,...etc.). Dat is de reden waarom we geen Fanta hebben in de VS.
 • Wie boekte een winst van 1.000$ per seconde tijdens COVID? Big-Pharma was het.
 • Waarom censureren verschillende landen onderstaande video (Frankrijk is er maar één van)?

 

  

Waarschuwing: de banken bevinden zich in een belabberde toestand... in tegenstelling tot wat de leugenaars van de Centrale Banken en politici beweren! Hoe meer men beweert dat alle banken veilig en robuust zijn, hoe meer we weten dat ze dat niet zijn en het bankwezen elk moment kan imploderen. Waarschijnlijk zal dat niet gebeuren en kiest men ervoor om miljarden valuta te creëren om deze ponzifraude te ondersteunen. Dit zal resulteren in hyperinflatie en de meeste valuta zullen waardeloos worden... evenals de activa uitgedrukt in deze bubbelvaluta's.

Waarom is de bankencrisis opzettelijk gecreëerd en waarom zou het mensen richting CBDC (Central Bank Digital Currency) moeten duwen?

Niks om je druk over te maken! Ga vooral verder met business as usual. Moderne banken bestaan dankzij het drukken van geld. Dat is niet in de vorm van echt papiergeld maar door het invoeren van een digitaal cijfer. Wanneer de Centrale Bank besluit dat ze meer geld nodig heeft, voert ze een getal in de computer in, maakt het over naar een bank of de staat als lening en stuurt dan een papier mee dat een obligatie wordt genoemd: 'Je bent me zoveel schuldig plus rente'. Heb je wat geld nodig om de Dollar, de Zwitserse frank of Goud te manipuleren... creëer dan gewoon wat derivaten...! Dat spelletje blijft duren totdat de muziek stopt...

 

 

Overheden gebruiken dat geld bijvoorbeeld om meer wapens te kopen voor oorlog. De laatste jaren is het fenomeen Quantitative Easing opgekomen. Dat is een mooi woord voor: we creëren meer geld en kopen obligaties op. Dat wil zeggen, de Centrale Bank koopt de schuld die een bank of bedrijf heeft bij de Centrale Bank. Voorbeeld: Een bank leent 10 miljard van de Centrale Bank en kan niet aan de renteverplichting voldoen. Geen probleem! Met Quantitative Easing creëert de Centrale Bank nog eens 10 miljard uit het niets en koopt dan de schuld van die bank terug. De bank hoeft de 10 miljard niet terug te betalen en de Centrale Bank heeft nu 20 miljard geld als schuld op haar balans staan (uit het niets gecreëerd).

Zo kregen de afgelopen jaren veel bedrijven en grote investeringsfondsen gratis geld van de Centrale Banken. Dat was zogenaamd nodig om de crisis te bestrijden en dat werkte blijkbaar goed want het bedrijf dat de 10 miljard cadeau kreeg, hoefde opeens geen 10 miljard aan schulden af te betalen. Dat leverde hen dus extra geld op. En wat deden ze met dat geld? Daarvan kochten ze hun eigen aandelen op de aandelenmarkten, of ze kochten concurrenten op die op omvallen stonden en die niet het geluk hadden om gratis geld van de Centrale Banken te krijgen. Oneerlijke competitie? Ja, maar dat maakt niet uit. Zolang de media er niets over zeggen, is er niks aan de hand.

Daarnaast was er ook een periode dat de Centrale Banken 0% rente rekenden op die leningen. In combinatie met Quantitative Easing, was het dus heel gemakkelijk om gratis geld te krijgen, aandelenkoersen kunstmatig positief te houden (door hun eigen aandelen te kopen van dat extra geld en falende concurrenten op te kopen).

Maar ineens was het gedaan met 0% rente en Quantitative Easing (gratis extra geld voor de grote jongens), want er was een oorlog die voor tekorten zorgde. Prachtig! Want met tekorten drijf je de prijzen op. Alles werd ineens duurder! Fantastisch, want dat gaf de Centrale Banken een alibi om de rente op te krikken en Quantitative Easing te stoppen. Waarom zeg ik dat dit fantastisch is? Nou, de Centrale Banken wilden een excuus om de economie te laten crashen. Waarom? Omdat ze willen dat iedereen geld gebruikt direct van de centrale banken en dat de zogenaamd commerciële banken verdwijnen.

Misschien blijven er wel enkele grote banken bestaan, maar die hebben dan niet meer dan een controlerende functie voor die Centrale Banken. Wat is het plan? Ze willen de Central Bank Digital Currency (de CBDC) introduceren. Dat is een traceerbare valuta waarmee je alle transacties van alle burgers kunt monitoren en daar eventueel ook limieten aan kunt verbinden. Denk aan zaken als een limiet op producten met een te hoge, totaal onzinnige maar daarvoor bedachte CO2-voetafdruk. Denk ook aan het automatisch kunnen heffen van belastingen, enzovoort. Kortom, de Centrale Banken en overheden werken samen in dit spel, ook al lijkt het soms alsof ze elkaar de schuld geven van de problemen of hun best doen om de problemen op te lossen.

Als de banken dreigen om te vallen omdat ze niet genoeg geld op hun balansen hebben voor iedereen die het geld daadwerkelijk wil opnemen, kun je twee kanten op. Ofwel leent de overheid geld van de Centrale Bank om die banken aan extra geld te helpen. In dat geval moet de Centrale Bank extra geld uit het niks creëren. Ofwel creëert de Centrale Bank geld en geeft het rechtstreeks aan de banken om hen te helpen hun tekorten aan te vullen.

Hoe dan ook, er wordt extra geld gecreëerd en meer geld leidt altijd tot inflatie. In het geval van de Verenigde Staten hebben de banken 18 biljoen geld tekort en reddingsfondsen van de overheid hebben 125 miljard à 150 miljard (minder dan 1%) om die tekorten aan te vullen.

Er is dus minder dan 1% van het geld beschikbaar dat banken nodig hebben als iedereen vandaag of morgen over zijn geld wil beschikken. Dat probleem wordt veroorzaakt door al dat gratis geld en door al het terugkopen van schulden. Dus in feite is de boekwaarde van wat banken in boekhoudkundige termen beschouwen als activa, voor een totaal van 18 biljoen, fel overdreven. Dat krijg je als je al dat geld dat niks anders dan gebakken lucht is, als waarde beschouwt.

Waar gaat dit heen? Het gaat onherroepelijk leiden tot een bankcrash. En dat is precies de bedoeling, want als regeringen en centrale banken hun best doen om de indruk te wekken dat het niet aan hen ligt, zullen ze extra geld bijdrukken om de banken te helpen. Dat wil zeggen, ze zullen bijna 18 biljoen dollar meer moeten creëren om ervoor te zorgen dat banken geld kunnen blijven verstrekken aan hun rekeninghouders. In Europa zijn de bedragen misschien iets kleiner maar het probleem is nog groter.

Wat betekent dat? Het betekent dat sommige banken zullen failliet zijn voordat er hulp komt of voordat die 18 biljoen beschikbaar komt. Hoe dan ook, die 18 biljoen komt in de reële economie terecht. En dat betekent dat de prijzen in supermarkten wel eens honderd tot duizend keer zo hoog kunnen worden als nu. Banken zullen bovendien op korte termijn stoppen met lenen omdat ze simpelweg zuinig moeten zijn op hun geld en dat leidt meestal direct tot het omvallen van het midden- en kleinbedrijf. Dat, in combinatie met de onvermijdelijke hyperinflatie, zal leiden tot het instorten van de economie. Waarom? Omdat gewone burgers zich simpelweg niks meer kunnen veroorloven. Alles wordt extreem duur terwijl het inkomen niet toeneemt.

Mensen in nood zullen om hulp schreeuwen. De Centrale Banken kunnen dan stellen dat hun schuldenberg zo gigantisch is (vanwege al het extra gecreëerde geld) dat ze deze gaan herwaarderen. Overheden kunnen gaan rantsoeneren (vanwege de bewust gecreëerde tekorten via de oorlog) en staatssteun geven met geld van de Centrale Bank. Dat wordt dan de introductie van het CBDC, dat in eerste instantie vooral als digitale bon zal dienen. Kortom, iedereen krijgt wat hij nodig heeft en de waarde wordt collectief en over de hele linie van boven naar beneden bepaald. Alles staat nu onder controle van de Centrale Banken en de regering.

Dat is het plan van de 'bad guys'. De overheid(en) zullen stap voor stap steeds meer macht naar zich toe trekken in ruil voor staatssteun, met als gevolg steeds meer verlies van bewegingsvrijheid en het invoeren van allerlei restricties zoals het CO2-budget.

Als u nog steeds naar de fiat-prijs van goud en zilver kijkt en niet naar de fysieke prijs, begrijpt u er niks van!


 

Belangrijke fundamentals:

 • Dit is erger dan de Lehman Brothers-crisis. 

Belangrijke technicals:

 • Weinig mensen begrijpen de volgende realiteit: US-dollar, valuta en de fiat-goudprijs = derivaten!  

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic.


Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts