Het Team

Francis D. Schutte

francis living copy

Francis D. Schutte (°1949) Francis D. Schutte is hoofd marktanalist bij Goldonomic sinds 2002. Sinds 1972 is hij actief op de financiële markten. Hij is bankier en effectenmakelaar geweest (België, Canada, NY) en bestudeert wereldvaluta sinds 1972. Hij heeft ook jaren onroerendgoed beheerd en heeft op vier continenten gewoond. Hij is ervan overtuigd dat we zo onafhankelijk mogelijk moeten zijn om te overleven en door een periode van hyperinflatie te geraken zonder al te veel kleerscheuren. Zijn motto is een Plan B (tweede paspoort/permanente verblijfsvergunning), fysiek goud / zilver buiten politiek bereik, mogelijkheid tot ruilhandel en vermogensbescherming.

Na het behalen van een diploma A2-Industriele Wetenschappen studeerde hij af als Master/Licentiaat Economie/ toegepaste ekonomische wetenchappen aan de UFSIA (1972). Hij heeft meer dan vier decennia ervaring in de financiële wereld. Na ervaring bij een Belgische makelaar maakte hij carrière bij het Canadees onderzoekscentrum Lafferty, Harwood and Partners (financiele analyse voor institutionele beleggers). Het was toen dat hij kennis maakte met de Austrian Business Cycle Theory van ondermeer Ludwig von Mises en Hayek. Bankervaring deed hij op bij de Amerikaanse First Continental Bank of Illinois.

Toen deze bank failliet ging tengevolge van de Oliecrisis besloot hij zich te bekwamen in technische analyse en werd een officiële vertegenwoordiger van de beurzen van New York en Montréal, Brussel en Antwerpen. 

Als stichtend voorzitter van de BFTA (Belgian Federation of Technical Analysts) en vice-president van de International Federation of Technical Analysts (IFTA) beheerde hij verschillende investeringsfondsen en publiceerde hij van 1985 tot 1990 zelfs een open portfolio in Trends/Tendances. Het gemiddeld rendement was jaar na jaar +20%.  Zijn adviezen verschenen verder ook in De Financieel-Economische Tijd (nu een rode krant) en tal van andere economische magazines zoals vb. De Belegger.

Hij kreeg een klassieke, technisch-industriële en economische opleiding. Hij heeft een vergunning  Beroepspiloot (meermotorig - instrument rating) en vloog in de jaren negentig helemaal naar Kaapstad en doorkruiste zo Afrika. Hij stak ook vijf keer de Atlantische Oceaan over in een eenmotorig vliegtuig (Mooney).

Hij woonde opeenvolgens op 4 verschillende kontinenten: Afrika, Europa, Noord-Amerika en Zuid/Centraal Amerika. Hij bereist alle continenten voor het geven van persoonlijk financieel advies. Sinds 2001 brengt hij zijn eigen financiële nieuwsbrief uit, met abonnees uit de hele wereld. Goldonomic.be is hiervan een Nederlandstalige afdeling.

Hij was een van de weinigen die in 1989 de Crash  voorspelde (Montebello - Canada) van de Japanese Aandelen, het Japanees onroerend goed en de Yen, reist de wereld rond en heeft een uitstekend inzicht in de geopolitieke en makro-economiche situatie van de Westerse wereld.

Buiten het beheren van gemeenschappelijke beleggingsfondsen heeft hij ervaring en kent hij: Goud en Zilverhandel, transport en opslag, Market maker, Deviezenhandel/fixing, Goudhandel/fixing, Opties en Warrants, Cryptos, de manier van beleggen door Institutionele (verzekeringsmaatschappijen & Tak23, pensioenfondsen en banktresaurie), de dynamiek en de gevaren van de verschillende Canadese beurzen (Vancouver, Toronto), berekening van het actuarieel rendement van obligatie portefeuilles, enz...

Na meer dan 45 jaar ervaring in de financiele wereld kan je jammer genoeg gemakkelijk de te vele Charlatans en hun Beursblaadjes uit de degelijke informatie filteren en weet je dat men door Trading enkel geld verliezen kan.


Andere Team leden:

Team

 

Graag mijn appreciatie voor andere leden van het Goldonomic Team die meestal niet op de voorgrond treden, maar waarvan hun inspanning erg belangrijk is. 

Jerry, Lisa, Lynette, Ronan, Oscar, Allan, Jos, Philip, en David

Manoj, Pedro, Carmen, Yinelli, Suzy, Jeanette, Gisella, Lizette,

Miguel, Karen, Jason, Mike, Marc.

Meestal anomiem, maar er werd en wordt door hen prachtig werk verricht.


Segers Kathleen - assistent redactrice goldonomic en onroerendgoed experte.


Kathleen Segers kent de Panamese onroerendgoed markt op haar duim. Sinds 2012 is ze voortdurend op zoek naar koopwaardige projecten.  Dit is erg moeilijk omdat het vakmanschap in Panama erg laag ligt en de prijzen abnormaal hoog. In 2018/19 nadat de werken aan de nieuwe sluis werden voltooid, zijn de prijzen van het Panamees onroerend beginnen dalen. Dit in gelijke trend met de huurprijzen die in de periode voor 2018 gemakkelijk tot $6,000 - $12,000 per maand bedroegen.

Op dit ogenblik (2020) zijn de huurprijzen gedaald tot op meer aanvaardbare niveau's ($1,500 - $3,000). De prijzen zijn echter nog steeds aan het dalen, en zullen dit nog een tijdlang doen. Dit tot het gemiddeld prijsniveau gevallen is tot op een niveau die de lokale bevolking (de Panamees) zich kan veroorloven.

Nota: in Panama betaal je op een nieuwe woning de 10 eerste jaren ZERO belastingen en hoeven er geen erfenisrechten betaald na overlijden van de eigenaar. Elk onroerend goed wordt echter best in een stichting ondergebracht.

 

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts