01
december
2011

NIEUWS NOVEMBER 2011

Nieuws voor alle Goldonomic lezers...


woensdag 30 november


Voor we het vergeten: we hebben de goudsectie ($-Goud tot Rupee Goud) en Forex (op goldonomic.com - goldonomic.be volgt alsook de vertaling) van een volledige update voorzien, van goud in US dollar tot en met goud in AUD. De plaatjes  zijn opnieuw bijzonder leerzaam.  Speciale attentie voor Goud in Rupee waar de PF grafiek een schoolboekvoorbeeld is en een stijging van minstens 25% voorspelt.

De Europese Unie gaat een reddingsplan van het Internationaal Monetair Fonds krijgen met een tegenwaarde van enkele honderden miljarden euro’s. Goud gaat uit naar een grote driehoeksformatie breken en heeft een groot opwaarts potentieel voor zich. Daarnaast ben ik er zeker van dat de wereldbeurzen gunstig gaan reageren op het reddingsplan.

De sterkste reactie verwacht ik bij de Noord-Amerikaanse aandelen die in ons Shopping mandje werden opgenomen. Daar ben ik trouwens sinds een tijdje al zeer positief voor. Check nog even wie de belangrijkste kanshebbers zijn. Het reddingsplan gaat een einde stellen aan de chronische crisis waar Europa en de Verenigde Staten de afgelopen drie jaar mee worstelde. Wie dit niet gelooft, laat zich ongetwijfeld iets anders wijsmaken. Wel gaan we een tijdlang blijven aanmodderen tot uiteindelijk de Hyperinflatie komaf maakt met het systeem.

In de afgelopen jaren werd door de Amerikaanse centrale bank 16.000 miljard dollar in het financieel systeem gepompt, dit berekend vanaf de meltdown in 2008. Gaan 800 miljard dollar dan het verschil maken? We denken van niet en daar hebben we onze redenen voor. Weet dat er naar de toekomst toe exponentiele hoeveelheden Geld zullen nodig zijn enkel om het systeem levend te houden...en dat dit steeds naar Hyperinflatie leidt.

di rupoDe ruggengraat van het financieel systeem is gebroken en die zal niet snel hersteld worden. Alle reddingsplannen hebben tot dusver niets uitgehaald en ook toekomstige reddingsplannen zijn gedoemd om te mislukken. Het probleem van de schulden en van de Fiat Currencies wordt namelijk niet bij de wortel aangepakt. Reddingsplannen behandelen de symptomen van de ziekte, niet de ziekte zelf. Er zal nog veel geld nodig zijn om de banken staande te houden. Weet dat het de SCHULDEN gemaakt door de politiekers (teneinde stemmen te kopen) die aan de basis liggen van deze Moderne Depressie..net zoals dit het geval was voor de depressie dan de jaren 30. Net daarom is de bewering van Di Rupo (een of andere derderangs belgische politieker) dat niet de politiekers maar wel de Bankiers voor de krisis verantwoordelijk zijn voor de depressie gewoon walgelijk. Wat we nu beleven is de dood van het Socialisme en het proces wordt dermate pijnlijk dat menig burger er spijt zal van hebben voor dit soort gestemd te hebben. [om jullie gerust te stellen, de politiekers uit anders partijen zijn geen haar beter en als je het goed bekijkt zijn Yves Leterme en Didier Reynders gewoon topcriminelen waarvan Madoff nog veel leren kan. zij werken immers met een systeem van Wettelijke diefstal].

Het geld wordt bij wijze van spreken uit de lucht geplukt, er staan geen waarde tegenover. Op het einde gaan we in het sukkelstraatje van de hyperinflatie verzeild geraken. Het volk gaat begrijpen dat ze bij de neus zijn genomen en gaan zich woedend tegenover de politici keren. Die gaan – niet ten onrechte overigens – de kop van jut worden. Zij en niemand anders hebben het zaakje verbrod.

We geloven meer dan ooit in onze investment pyramide, die de beste bescherming biedt die iemand zich kan voorstellen...meer in de abonnesectie.

De onderstaande grafiek is een schoolvoorbeeld van technische analyse en dit uiterst gezond en veilig beleggingsinstrument belooft een winst van 25% op korte/middenlange termijn. (details in abonneesectie)

teaser nov29

Lees meer in de abonneesectie...


dinsdag 29 november


Vertrouwen in Europees financieel systeem

farage van rompuyHerinnert u zich Nigel Farage nog? Inderdaad, de Brit die zijn kritiek op Herman Van Rompuy niet onder stoelen of banken stak. Farage is een eurocriticus pur sang en krijgt nu het gelijk aan zijn kant. Het mechanisme dat eurozone noemt, is gedoemd om binnenkort te verdwijnen. Het ergste is dat Zwitersland dezelfde weg dreigt op te gaan omdat Credit Suisse en UBS, de twee grootste Zwitserse banken, tot over hun wenkbrauwen mee in het bad zitten.

Maar ook de eigenaars van Zwitserse bankrekeningen gaan de dans niet kunnen ontspringen. De Zwitserse overheid lijkt er geen problemen mee te hebben om hun namen door te geven aan de Duitse en de Britse autoriteiten. Misschien is dit nog maar het begin, want ook de Grieken zijn er waarschijnlijk aan voor de moeite. Deze trend kan zich verder doorzetten, waarbij nog meer rekeninghouders door hun belastingdienst bij de lurven gaan gepakt worden. Het einde van Zwitserland als banknatie lijkt dichtbij.

Wat Credit Suisse en UBS betreft, deze twee banken zijn als internationale banken gaandeweg gaan specialiseren in afgeleide producten. Ze zijn van alle markten thuis en hebben in alle landen van de wereld rekeningen. Die rekeningen kunnen worden geblokkeerd om de Zwitserland te dwingen nog beter samen te werken met de belastingdiensten.

Tijd voor een dosis crisisnieuws. De structuur van de Europese Centrale Bank is anders dan die van de Federal Reserve, in zoverre dat ze niet eindeloos kan doorgaan met het proberen recht te houden van landen in moeilijkheden. Wanneer de ECB verder wil gaan, moet ze daarvoor toestemming vragen aan de lidstaten. Met name de Duitsers stellen zich steeds moeilijker op. Kanselier Merkel heeft zich nu al de reputatie verworven ‘Frau Nein’ te zijn.

Dat de Europese Centrale Bank telkens toestemming moet gaan vragen als er ingrijpende zaken moeten gebeuren, dreigt haar achillespees te worden. Het betekent namelijk dat ze niet de mogelijkheid heeft om dadelijk te reageren op het omvallen van banken of op het failliet gaan van individuele landen. De ECB zal dus steeds met enige vertraging op de gebeurtenissen reageren.

 Lees meer in de abonneesectie...


Maandag 28 November


In 1912 zonk de Titanic, het destijds supermoderne passagierschip dat als onzinkbaar werd beschouwd. Precies een eeuw later loopt ook de eurozone groot gevaar om definitief kopje onder te gaan. Ondanks alle samenkomsten, meetings, vergaderingen enzovoort is Europa er nog niet in geslaagd om een bevredigend antwoord op de eurocrisis te formuleren.

Duitsland gold tot dusver als de sterke man in Europa, maar ook de Duitse benen beginnen wat wankel te worden. De half mislukte veiling van Duitse staatsobligaties vorige week mag als een veeg teken worden beschouwd. Okay, de rente staat laag maar het probleem is eigenlijk dat het vertrouwen in de eurozone wegsmelt als sneeuw voor de zon.

Het wordt steeds duidelijker dat de euro in zijn huidige vorm niet kan blijven bestaan, de positie van de eenheidsmunt wordt steeds meer ondergraven door de enorme schuldenberg die de landen uit de eurozone met zich meeslepen. Duitsland beseft dat maar al te goed en houdt daarom het been stijf wat betreft euro-obligaties en andere lapmiddelen die men probeert te bedenken om het zinkend schip nog even vlot te houden.

Als ook de geloofwaardigheid van Duitsland naar de vaantjes gaat, kan het snel beklonken zijn met het europroject. Wacht er ergens in 2012 een afspraak. Het zou wel een bijzonder toeval zijn wanneer de euro officieel kapseist dag op dag 100 jaar nadat Titanic het blauwe sop indook.

De bekende journalist Matthew Lynn heeft een nieuwe term bedacht voor de landen die momenteel diep in de problemen zitten: hij verwacht dat de zogenaamde Garlic Belt (Griekenland, Italië, Portugal en Spanje) veroordeeld zijn op deflatie. Dat kan ook moeilijk anders gezien de zware besparingen die deze landen moeten doorvoeren.

Het alternatief voor het deflatiescenario is al evenmin benijdenswaardig: een uiteenvallen van de eurozone. In dat geval zullen de prijzen, inkomens en groeicijfers in de betrokken landen fors moeten dalen, dit in afwezigheid van enige vorm van noemenswaardige inflatie in de eurozone.

Gevolg zal zijn dat de overheidstekorten in deze landen nog verder gaan oplopen, waarbij er moet rekening worden gehouden dat de schuldengraad er al meer dan 100% van het BBP bedraagt. Uitzondering is Spanje, met een debt/GDP ratio van ongeveer 60, maar met een moordend hoge werkloosheidsgraad.

De kans is groot dat dit koorddansen tussen besparingen en economische groei er uiteindelijk toe gaat leiden dat deze landen de eurozone zullen moeten verlaten, wat uiteindelijk kan leiden tot het volledig verdwijnen van de eurozone zoals we die in haar huidige vorm kennen.

Wat er dan overblijft, is een berg schulden die hoe dan ook terugbetaald zullen moeten worden. In die context kan het niet anders dan dat we naar een hyperinflatoir scenario evolueren. Vergeet niet dat ook Japan en de Verenigde Staten met zware schuldproblemen worden geconfronteerd.

Goud, zilver en andere Real Assets zijn en blijven in dergelijke omgeving noodzakelijk als bescherming van het spaargeld. We gaan een periode van ongekende schokken tegemoet en dus is het noodzakelijk om de gouden (of zilveren, vul zelf maar in) veiligheidsgordel goed vast te maken.

Lees meer in de abonneesectie...


vrijdag 25 november


doodstrijdIs de doodstrijd van de euro begonnen?

De problemen in de eurozone stapelen zich, overal weerklinken nu de waarschuwingen dat de doodstrijd van de eenheidsmunt is begonnen. De komende dagen kunnen we schokkende gebeurtenissen te zien krijgen, want de crisis breidt zich als een olievlek uit. De Europese politici schitteren door hun afwezigheid, evenals de centrale bankiers staan ze met de mond vol tanden. Dat ging gebeuren kon niemand verwachten, zo luidden de reacties. Dergelijke flauwe zever zijn we meer dan beu gehoord, de ondergang van de euro was volstrekt voorspelbaar. Alleen heeft onze huidige generatie politici er geen bal van begrepen.

In elke fase van de crisis kwamen ze te laat en dat zal vermoedelijk zo blijven. Enkele weken geleden zou de bazooka – het massaal opkopen van overheidsobligaties – nog succesvol zijn geweest, nu zou er waarschijnlijk al een intercontinentale raket nodig zijn om het tij te doen keren. Er dreigt nu een kettingreactie te ontstaan, waarbij de Europese problemen zich in sneltreinvaart naar de rest van de wereld uitbreiden. De Amerikaanse banken worden rechtstreeks bedreigd, maar ook de economie in de Verenigde Staten zal een bittere pil moeten doorslikken. Daarnaast gaat ook de China ongetwijfeld door een dipje moeten gaan.

Oost-Europa staat eveneens in de vuurlinie, maar eigenlijk is er geen land ter wereld dat heelhuids de storm zal overleven. In Chili verkoopt de Spaanse bank Santander voor een bedrag van 1 miljard dollar aan activa, in een poging om nog snel de balans te versterken. We vrezen dat dergelijke noodgrepen op het laatste moment niet veel gaan uithalen.

Nu blijkt dat loontje om zijn boontje komt, het straffeloos opstapelen van staatsschulden over tientallen jaren is ten einde. De gevolgen hiervan zijn momenteel nog moeilijk te voorzien. Mogelijk gaat de wereldeconomie nog 10 tot 20 jaar aan een traag tempo groeien. Het gevolg zal zijn dat we allemaal een groot stuk welvaart gaan moeten inleveren.

De euro staat in het oog van de storm en moet dus ten alle prijze worden vermeden.

Uiteindelijk zijn dit ook allemaal Fiat Currencies die op termijn gevaar lopen. Volg onze Investment Pyramid en onthoud goed dat het er in de huidige omstandigheden niet meer gaat om het realiseren van winst of meerwaarden maar om het beveiligen van de beschikbare kapitalen.

WARNING - VERWITTIGING

De Europese Commissie zou aan een regeling sleutelen om buitenlands (lees Grieks, Belgisch, Frans, Nederlands…?) geld dat is ondergebracht op Zwitserse rekeningen terug naar het thuisland (Griekenland) te sluizen. Dit is een volgende maatregel om het geldverkeer in Europa te regelen. Gezien de precaire situatie van de Zwitserse grootbanken zou men voldoende druk kunnen uitoefenen op de Zwitserze overheid.
Op dit ogenblik zou in er voor € 81 miljard aan Grieks geld onbelast op Zwitserse rekeningen staan. Hoewel een deel niet legaal is, is het overgrote gedeelte legaal geld waar de Grieken hard voor gewerkt hebben en in Griekenland al belast werd. Europa en Zwitserland werken aan een regeling om dit geld verplicht terug te transfereren naar Griekse banken.
Dit is uiterst verrassend aangezien Zwitserland alleen verplicht is fraudegeld door te geven aan Europa. Legaal geld terug transfereren naar een failliet banksysteem om het daar te kunnen belasten is een zoveelste stuiptrekking om fouten uit het verleden recht te zetten.
Het wordt steeds duidelijker dat Zwitserland en de Zwitserse banken vooral een plek geworden is waar men vooral NIET zijn centen mag aan toevertrouwen. : legaal of niet…maar het is vijf na twaalf om maatregelen te nemen en nagels met koppen te slaan.


woensdag 23 november


Angst houdt beleggers in een ijzeren wurggreep


angstAngst is een slechte raadgever, dat weten we uit het verleden. Vandaag zijn er redenen genoeg waarom de beleggers zich zorgen kunnen maken. Europa staat in het lang en in het breed in de krantekoppen uitgesmeerd, maar ook in de Verenigde Staten begint het steeds meer te stinken. Verschillende economen waarschuwden recent dat het land in een nieuwe recessie dreigt weg te zinken.  De Vix index geldt traditioneel als de belangrijkste barometer van de mate van angst die bij de beleggers heeft. In de eerste helft van augustus steeg die Vix van het niveau van 15-20 naar 40-45, om sindsdien in de buurt van laagstgenoemd niveau vastgepind te blijven. Dat betekent dat de beleggers nog steeds als konijnen naar een lichtbak zitten te kijken, verlamd van de schrik.

Recent heeft een nieuwe vorm van vrees de kop opgestoken, namelijk die over een bruuske landing van de Chinese economie. China, tot voor kort alom bewonderd als een schoolvoorbeeld van een economisch groeiwonder, heeft het steeds moeilijker om dat imago waar te maken. De index van de aankoopmanagers, beter bekend als de HSBC flash manufacturing purchasing managers' index (PMI), is vorige maand teruggevallen tot het laagste niveau in 32 maanden. Dat betekent dat de activiteiten in de Chinese fabrieken in snel tempo terugvallen. Zet deze trend zich door, dan zal China zijn valutareserves hard nodig hebben om de eigen economie te ondersteunen. Wie zei daar ook al weer dat de Chinezen Europa een helpende hand gaan komen toesteken.Omdat china een High Order Capital Good land is, zal het normaal gezien MEER hinder ondervinden van de depressie dan het Westen.

In Europa blijven we inmiddels rondjes draaien en is er nog steeds niets in zicht wat maar ook in de verste verte op een oplossing lijkt. De Europese leiders zijn gespecialiseerd in het organiseren van topontmoetingen waar alles zal worden opgelost, om vervolgens al enkele dagen nadien gedwongen te worden met de voorbereidingen van de volgende meeting te beginnen. Zo kunnen we natuurlijk niet eindeloos blijven doorgaan, op een bepaald moment gaat dit allemaal eens grondig fout lopen. Het is pas wanneer bij wijze van spreken de hemel boven hun hoofd instort dat de Europese leiders gaan wakker schieten en passende maatregelen gaan treffen. Zoals de zaken er nu voorstaan, zal dat waarschijnlijk sneller dan verwacht gaan gebeuren.


Point en Figures charts zijn makkelijker te begrijpen dan gewone charts, bovendien worden er minder fouten gebruikt wanneer eerstgenoemde chart gebruikt worden. Er is geen sprake van een tijdstabel, zodat het makkelijker is om over een langere tijdsperiode te kijken. Meestal gebruik ik 3 point reversals. Crosses (kruisen, of x) wijzen op hogere prijzen en zeros (nulletjes, of o) op lagere prijzen. Het verstandigste is om te kopen op de bodem van een opwaarts gericht kanaal en te verkopen wanneer de top wordt bereikt.  De charts in de sectie Gold and Silver majors en Juniors werden allemaal vernieuwd, het is nu tijd om het huiswerk te maken. Besteed vooral aandacht aan de chart die de ratio tussen de Gold and Silver juniors en het goud zelf uitdrukken, waar duidelijk te zien is dat we een herhaling krijgen van het scenario van eind 2008.

Lees meer in de abonneesectie...


woensdag 23 november


keizerdraagtgeenklederenHet crisisgevoel slaat wild om zich heen

Wie rond zich durft te kijken, zal beseffen dat het crisisbesef bij de man in de straat stilaan is doorgedrongen. Op de meest uiteenlopende plaatsen – café’s, restaurants, verenigingen, voetbalwedstrijden… - is de crisis een dankbaar onderwerp geworden. De trend is duidelijk: het besef vindt ingang dat we het einde van een tijdperk beleven.

Inderdaad, we beleven het einde van wat het tijdperk van Fractional Reserve Banking mag worden genoemd. Men begint duidelijk te beseffen dat de Banken helemaal geen heilige huisjes zijn en vaak eerder Banksters dan vrienden. Men begint te beseffen dat de Overheid niet daar is om je te helpen, maar om je te pluimen.....De cijfers spreken voor zich: in de Verenigde Staten bedraagt de schuldenberg nu al 15.000 miljard dollar. Een bedrag van dergelijke omvang valt onmogelijk terug te betalen. Hetzelfde geldt voor de Europese schulden.

De rente op die schulden is in recordtempo opgelopen en het zal bijzonder moeilijk worden om die trend te keren. Daarbij houden we nu vooral de evolutie van de Franse rente in de gaten. Het oplopen van de Duits-Franse rentespread kan betekenen dat de crisis een volgende fase inslaat.

In Europa zelf blijft het inmiddels een oorverdovend stil, er is niemand die het nog aandurft om zelfs met het begin van een oplossing voor de pinnen te komen. Dat betekent – geloof of geloof het niet – onze politici met de handen in het haar zitten. Als zij het niet meer weten, wie dan wel. De man in de straat (laten we de vrouw er ook maar bijnemen) blijft dus zitten met zijn of haar crisisgevoel. Ik dacht steeds dat Politici met slechte bedoelingen rondliepen, maar gebin nu overtuigd te geraken dat het gewoon domme mensen zijn met een grote arrogante mond.

De run op Europa is met andere woorden begonnen! Vorige week adviseerden om een aantal posities in Europa af te bouwen. Maak dat u de posities in euro afbouwt en hou gaan Europese staatsobligaties aan. Hetzelfde geldt voor inflatiegelinkte instrumenten zoals levensverzekeringen, TAK zoveel of zoveel, geldmarktfondsen, inflatiegelinkte obligaties, Europees vastgoed…

We herhalen het advies nogmaals: pak NU uw biezen en maak van de nog resterende tijd gebruik om uw spaargeld te herorganiseren volgens onze Investment Pyramid. Onze abonnees weten inmiddels wel hoe laat het is.

Goud en zilver gaan tijdelijk klappen krijgen, maar zullen uiteindelijk overleven. Onthou goed dat we in dit geval niet op winstgevendheid mikken, maar wel op veiligheid. Het is inmiddels vijf naar twaalf, dus aarzel niet langer. Internet heeft de wereld een paar versnellingen hoger gebracht, we lopen het risico op een FLASH CRISIS. Wie de tijd neemt om de PF grafieken van de Goud en Zilver majors te bekijken, zal kunnen vaststellen hoe goed onze laatste selectie wel is.

Last but not least: geloof in geen geval wat de overheid en de banken u vertellen. In het ergste geval gaat de regering proberen om met uw geld aan de haal te gaan. De Verenigde Staten en Canada bieden ook geen veilige vluchthaven, maar kunnen wel tijdelijk soelaas bieden. De regelgeving is er minder streng en van een Europese versie van het socialisme is er nog geen sprake.

Tijdens de laatste grote depressie verloren de Europese beurzen de helft van hun waarde. Obligatiehouders verloren echter alles!

Lees meer in de abonneesectie...


dinsdag 22 november


zwitserlandZwitserland verliest zijn aantrekkingskracht

We hebben onze portefeuille aangepast, waarbij op de eerste plaats dient te worden opgemerkt dat er nu twee duidelijk onderscheiden tabellen zijn. De eerste is de performance die in 2011 werd neergezet, de tweede is de performance sinds 2008. Het zal meteen duidelijk zijn dat het moeilijk was om het goud te kloppen. Hou er ook rekening mee dat er met dividenden GEEN rekening werd gehouden. Vanzelfsprekend zou de prestatie nog een stuk beter zijn wanneer we volledig in goud waren belegd. 2012 kan echter uit een heel ander vaatje gaan tappen, we zullen wel zien. Belangrijkste is dat ons kapitaal bijna verdubbeld is sinds 2011. Dit jaar realiseren we zover op jaarbasis een winst van 10% en dat is in de huidige marktomstandigheden zeker niet slecht.

De fundamentals voor de goudmijnaandelen zien er uitstekend uit en gaan nog IN AANZIENLIJKE MATE verbeteren. De beurskapitalisatie van de goud- en zilvermijnaandelen is relatief klein, waardoor meer bear traps optreden en waardoor de koersen makkelijk gemanipuleerd kunnen worden. Een bear trap is een val waarin kleine beleggers gelokt worden. Ze krijgen schrik en verkopen hun aandelen op een moment dat ze zouden moeten kopen. Inderdaad, de grote boze wolf slaat dan weer toe. Dit jaar hebben goud- en zilvermijnaandelen eerder zwak gepresteerd. De HUI (Gold and Silver major index) bleef in een range van 500 tot 600 consolideren, terwijl de Junior index in de afgelopen twee maanden sterk corrigeerde. Trek u er echter niets van aan! Waarom u dat niet hoeft te doen, leest u in onze abonneesectie.

Zwitserland verliest zijn aantrekkingskracht, onder internationale druk (de meeste grote Zwitserse banken hebben investeringen over heel de wereld en zitten vanwege dezelfde reden – die reden heeft DERIVATEN – in de knoei) moet het land langzaam maar zeker inbinden. Er werd al een overeenkomst afgesloten met de Duitse fiscus, meer bepaald een eenmalige heffing van 20% op alle deposito’s die Duitsers bij Zwitserse banken aanhouden. Gelijkaardige overeenkomsten met België, Nederland, Frankrijk… liggen in de lijn van de verwachtingen. Het is werkelijk gevaarlijk om te zien hoe de Zwitsers zijn geplooid onder druk van de internationale gemeenschap. Op zoek naar een veilige haven voor uw geld is het te vroeg om richting het Verre Oosten te kijken. Het banksysteem in zowel China als Hong Kong werd slecht geleid, wat tot een gevaarlijke situatie kan leiden.

Hou er rekening mee dat na de Tweede Wereldoorlog het meeste goud richting Verenigde Staten is gevloeid. Dit is nu 66 jaar geleden, maar het kan opnieuw gebeuren. Misschien kan de impact deze keer zelfs nog groter zijn. Het is daarom tijd om uw huiswerk (goed) te maken.

Lees meer in de abonneesectie...


maandag 21 november


shivaIndiërs wisselen papieren geld in voor goud.

Indische beleggers trokken in september geld terug uit staatsobligaties en spaarrekeningen, om recordbedragen in goud te investeren. We onderschatten Indiërs vaak, maar deze beseffen maar al te goed dat geld maar papier is dat zijn waarde aan vertrouwen ontleent. Traditioneel hebben Indiërs een goede band met Real Assets.

In september vloeide er meer dan 30 miljard rupees uit fondsen die in buitenlandse obligaties beleggen, terwijl goudfondsen meer dan 80 miljard rupees konden binnenhalen. Ook de postkantoren – waar de kleine spaarder zijn geld op een rekening zet – zagen geld richting goud vloeien.

Maar ook goud voor juwelen wordt in Zuid-Azië steeds meer gekocht. David Lamb, managing director of the jewelry and marketing unit bij de World Gold Council, verwacht dat de vraag voor het tweede jaar op rij een recordhoogte kan bereiken. De stijging van de goudprijs kan de vraag tijdelijk afremmen, maar uiteindelijk zit het bezit van goud ingebakken in de genen van de Indiërs. Goud wordt in het land als een aanloop naar het huwelijk beschouwd.

De ondergang van de eurozone zet zich in versneld tempo door en lijkt door niets of niemand te stuiten. Op een bepaald moment zal iemand toch iets moeten doen, wat niet makkelijk is op een moment dat eigenlijk niemand weet wat te doen. Zowel regeringsleiders als centrale bankiers staan met de mond vol tanden en beperken zich voorlopig tot wat opbeurende praatjes. Het spreekt vanzelf dat die op termijn niet gaan volstaan om de meubelen te redden.

Uiteindelijk zal er niets anders opzitten dan geld bij te drukken, hoezeer de Europese Centrale Bank ook blijft ontkennen dat ze dat gaat doen. Maar de geldkraan open zetten, is slechts een tijdelijke oplossing, een definitieve oplossing komt alleen wanneer alle schulden uit het systeem zijn gewerkt.

Hoe snel dit proces gaat gebeuren, durft niemand te voorspellen. Wel staat vast dat we nog schokkende gebeurtenissen gaan meemaken, het zijn op de financiële bankiers niet bepaald tijden die geschikt zijn voor hartleiders. In de gegeven omstandigheden mag het nog een wonder heten dat de euro zo goed standhoudt.

 Lees meer in de abonneesectie...


Update vrijdag 18 november 2011


eu dominoEuropa kan nog jaren in een crisissfeer blijven baden.  Waarschijnlijk gaat 2011 tot een grand cru jaar uitgroeien wat betreft financiële berichtgeving. Nooit eerder hebben oude en nieuwe media zoveel aandacht aan de financiële wereld besteed. Helaas niet op een positieve manier, want veel reden voor juichen hadden de beleggers dit jaar niet. Aan kommer en kwel was (helaas) geen probleem. Het ziet er bovendien niet naar uit dat er snel beterschap gaat komen, we zullen nog jarenlang in een crisissfeertje blijven baden. Europa heeft al volop van de zweep gekregen, maar ook de Verenigde Staten komen nog aan de beurt. Hoelang de problemen gaan blijven aanslepen, valt moeilijk te zeggen. De experts houden rekening met een periode van twee tot vijf jaar. De schulden in het systeem moeten afgebouwd worden en dat is nu eenmaal een proces dat veel tijd vergt.   Alsof de zaken nog niet erg genoeg waren, heeft de eurocrisis recent een andere vorm aangenomen. Tot dusver was er alleen sprake van geïsoleerde problemen aan de Europese periferie, maar dat is niet langer het geval. De eurozone in haar geheel staat nu in brand.

Eigenlijk is alles een verlengstuk van de financiële crisis van 2008. De Europes regeringsleiders plus de centrale bankiers hebben de bal te lang voor zich uit gesjot. Opgelet, ze hebben dat eigenlijk goed gedaan, want het heeft zowat drie jaar geduurd alvorens de crisis een climax bereikte. Die climax mag er echter wezen! We beleven niet meer of niet minder dan het verdwijnen van het waardeloos papieren geld. Wie niet tijdig weg is (gevlucht met andere woorden richting Real Assets), is gezien. In goede tijden hielden beleggers een gediversifieerde portefeuille aan: aandelen, obligaties, vastgoed, cash enzovoort. Geen domme beslissing, want het is zeer onverstandig om alle eieren in dezelfde korf te leggen. De tijden zijn veranderd – wie had ooit gedacht dat Obligaties en Onroerend Goed een risicovolle belegging zouden worden? – maar het principe van diversificatie heeft nog steeds zeggingskracht.

Het getuigt van extreme arrogantie dat iemand die niet democratisch verkozen is zoals de eerste president van de Europese Unie Herman Van Rompuy om Italië te verbieden dat er op dit moment geen verkiezingen kunnen worden gehouden. Denk aan alle druk die op de Griekse ex-president werd uitgoefend om GEEN referendum te houden. De Europese politici begrijpen nog altijd niet wat er aan het gebeuren is, het hele zaakje gaat in hun gezicht ontploffen. Marie-Antoinette en Lodewijk XVI werden ook compleet verrast door de komst van de Franse revolutie. Politikers zijn dan misschien toch heel domme (arrogante) mensen....of zijn ze echt marchtsgeil??????

Lees meer in de abonneesectie...


Update donderdag 17 november 2011


corridaVerhalen beu over Griekse en Italiaanse problemen? Geen nood, Spanje is daar....

Bent u de verhalen over de Griekse en Italiaanse problemen ook zo beu? In dat geval hebben we (misschien) goed nieuws voor u. Spanje gaat binnenkort de krantenkoppen halen. Hoe men het ook draait of keert, Spanje kan zichzelf onmogelijk blijven financieren aan de huidige rentevoeten. Trop is te veel, wie zei het ook weer?

Een jaar geleden betaalde Spanje nog maar 4,50% op de 10-jarige staatsobligaties. Een maand geleden was dat nog 5,25%. Deze week werd de barrière van 6,25% gesloopt. Het kan met andere woorden snel, erg snel gaan. Spanje mag de borst natmaken, want er hangt onweer in de lucht. Intussen moeten de obligatiehouders steeds meer incasseren (de boekhoudkundige verliezen zijn dramatisch). Het lijkt wel een Corrida.

Om een lang verhaal kort te maken: Spanje gaat vroeg of laat hulp nodig hebben. Die moet uiteraard hoofdzakelijk vanuit Europa komen, maar daar stellen we vast dat de rentetarieven in Frankrijk en Duitsland steeds verder uit elkaar drijven. Daardoor dreigt het Frans-Duits blok gevaar te lopen en dat is vanzelfsprekend geen goed nieuws voor al wie in Europa de zand onder de voeten valt wegzinken. We hoeven u ongetwijfeld niet te vertellen dat heel wat landen in die situatie verkeren. Stilaan dreigt de ganse eurozone één groot moeras te worden.

Zelfs een klein kind zal inmiddels begrepen hebben dat de situatie alleen maar erger kan worden. Beleggers hebben de buik vol van (waardeloze) schulden en van (waardeloos) papieren geld. De tijd voor REAL ASSETS is aangebroken, of wat had u gedacht?

Lees meer in de abonneesectie...


woensdag november 15, 2011


Hoe Europa gevangen raakte in een vicieuze cirkel die regelrecht naar de ondergang voert

super marioOnze politici hebben ons kniediep in het moeras gesleurd, maar hun mooie praatjes hebben ze nog niet verleerd. Als we maar genoeg besparen, wacht er licht aan de horizon. Wie dat niet gelooft, maken ze wel iets anders wijs. De realiteit is veel dramatischer dan ze ons willen doen geloven.

Europa raakte gevangen in een vicieuze cirkel die regelrecht naar de ondergang voert. Eén voor één raken de Europese landen in de knoei zonder dat er een uitweg beschikbaar is. Sommige wijsneuzen profiteren ons aan te praten dat de problemen van Italië van tijdelijke aard zijn. Laat ons niet lachen: Italië is nog maar een begin, we zaken gaan weldra in een stroomversnelling belanden.

Elke keer als de financiële adem opgelucht adem denken te mogen halen, duikt het volgende problem op. Een uitweg is er evenwel niet. Mario Monti en Lucas Papademos menen het wel goed, maar zijn heel wat minder ‘super’ dan men ons wil doen geloven.

Maar zelfs in moeilijke omstandigheden bieden er zich kansen aan. We hebben voor u een aandeel geselecteerd dat over een enorm potentieel beschikt. Lees meer op onze abonneesectie. Wie nog geen abonnee is, mag niet aarzelen. Neem nog voor het einde van dit jaar een abonnement.

Economisch gaat het van kwaad naar erger. Het grootste deel van Europa bevindt zich al in een recessie, de rest zal snel volgen. De Europese economie wordt al gekenmerkt door een gebrek aan concurrentiekracht en daar komt nu nog eens de stijging van de obligatierente bovenop. Het wurgsnoer wordt zo langzaam maar zeker dichtgetrokken

Lees meer in de abonneesectie...


update dinsdag 15 november 2011


Dit is de grafiek van een aandeel dat perfect past in onze beleggingspiramide. Vandaag gaf de Korte termijn kaarsgrafiek een koopsignaal. Noteer dat je het aandeel kan kopen aan een prijs die ligt op de 200 dagen voortschrijdend gemiddelde.

Lees meer in de abonneesectie...


maandag november 14, 2011  - De artikelen uit de oude site kunnen nog steeds worden geraadpleegd: www.goldonomic.be/oldsite


De nieuwe wereldoorlog zal er uitzien als een (PacMan) computerspelletje en "gespeeld worden" zoals deze video clip het laat zien. Walgelijk. Dit is een aanval gevoerd door twee Drone operatoren gebaseerd in Nevada. Zij voeren een executie uit aan de andere kant van de planeet. Vergeet WETGEVING, NATIONALE GRENZEN, PERSOONLIJKE VRIJHEID. Het enige wat telt is dat de militaire/politieke hierachie beslist heeft dat de mensen in die witte bestelwagen moeten sterven!

 

Oostenrijk en Slovenië: tu quoque, fili mi?

Het crisisvirus verspreidt zich razendsnel door de Europese Unie. Van Italië naar Frankrijk en via omweg naar Oostenrijk en Slovenië. Beide laatstgenoemde landen zagen hun renteniveau aflopen week fors oplopen. Zonder duidelijke opgave van reden. Of toch: Oostenrijk en Slovenië grenzen aan Italië. De crisis blijft dus niet langer beperkt tot de periferie, maar bedreigt het hart van de eurozone.

De Franse rente vormt daar het levend bewijs van. Die steeg fors na de ‘foutieve’ melding van een downgrading van de Franse kredietrating. De melding werd met enige vertraging goedgemaakt, maar daarna zakte de rente op 10 jaar niet terug naar het oorspronkelijke niveau. Het vertrouwen van de beleggers in Frans staatspapier is dus verdwenen.

De kansen dat de banken en de centrale banken hun goud in de open markt gaan verkopen, is zo goed als nul. Wanneer een of andere gekke president dit toch zou doen, krijgt hij waardeloos papieren geld in de plaats. Landen als China, India enzovoort zouden maar al te blij zijn dat ze het ‘overbodig geworden (?)’ goud massaal kunnen opkopen.

Voor bijna alles wat tegenwoordig misloopt kan er één schuldige worden aangeduid: derivaten. Deze zijn à volonté gebruikt om de prijzen van REAL ASSETS (goud, zilver, olie, koper…) laag te houden. Eigenlijk geldt dit voor alle commodities.

De ECB probeert als een bezetene de rente op Italiaans overheidspapier laag te kopen door massaal tussen te komen....miserie, miserie, miserie,...

Alvorens we het vergeten: bij het goud is een belangrijk technisch signaal gegeven. Raadpleeg het op onze abonneesectie.

 Lees meer in de abonneesectie...


vrijdag November 11, 2011


franse vlag_haanExcusez-nous, c’était une erreur!

Grote opschudding gisteren toen Standard & Poor’s als gevolg van een technische fout een downgrading van de Franse kredietrating aankondigde. De Fransen schreeuwden moord en brand, want ze willen kost watkost hun triple A-rating behouden. S&P zag zich dan ook genoodzaakt om hunverontschuldigingen aan te bieden, de triple A-rating bleef echter behouden evenals de stabiele vooruitzichten.

Inmiddels was de spread tussen de bunds en het Frans papieropgelopen tot 170 basispunten. Ten onrechte, of misschien toch ook weer niet. De Fransen hoeven zich namelijk weinig illusies te maken, vroeg of laat gaatdie triple A-rating toch voor de bijl. Onze zuiderburen kijken tegen zo’ngigantische schuldenberg aan dat die triple A niet langer gerechtvaardigd is.

Dr. Doom is ook weer op het appél verschenen. Nouriel Roubini voorspelt de instorting van ons bankensysteem. Dat is eigenlijk nietnieuws, want we zeggen al die tijd al dat de tijd van Fractional Reserve Banking voorbij is. Roubini had een tijdje gezwegen, maar moest nu toch weer eens van zich laten spreken.

Ook over de euro heeft Dr. Doom geen goed woord over. Het project was volgens hem op voorhand tot mislukken gedoemd. Ook daar scoort Roubini niet hoog mee, wegens eveneens oud nieuws. Feit is in ieder geval datwe spannende tijden beleven. Niets voor hartlijders, zeker niet omdat we nog niet aan het einde van de rit zijn.

Op onze abonneesectie zijn alle beursindices van een update voorzien. Er zijn opnieuw enkele interessante signalen opgedoken. Daarnaast is er één sector die een interessant signaal voor de lange termijn geeft. U bent opzoek naar recessiegevoelige aandelen? We hebben ze voor u.

De deze week bekend gemaakte cijfers tonen aan dat de Chinezen in september zes keer meer goud vanuit Hong Kong importeerden dan indezelfde maand in 2010. Het is wat voorbarig om daaruit te concluderen dat de Chinese goudimport verzesvoudigd is, maar anderzijds staat het wel als een paa lboven water dat de Chinezen pap lusten van goud.

Ze kopen momenteel volop goud met het oog op Chinees nieuwjaar, wat betekent dat de vraag naar goud in de komende weken aanhoudendhoog kan blijven. Cameron Alexander, senior analyst bij GFMS, wijt de stijgingvan de import vanuit Hongkong tevens aan de versoepelde wetgeving metbetrekking tot de import. Meer banken mogen nu goed invoeren, wat de vraag doet toenemen.

Lees meer in de abonneesectie...


donderdag November 10, 2011


grieks maskerDit is een poppenkast, hier blijf ik niet langer!

De Grieken hielden in de oudheid al van theater, maar ook de moderne Grieken kennen er iets van. De leider van de Laos Partij schreeuwde gisteren naar de pers toe dat hij niet meedeed aan de poppenkast die zich op het kabinet van de president afspeelde.

George Karatzaferis weigerde deel te nemen aan taktische spelletjes, zo verklaarde hij nog. Of met andere woorden: de Grieken slagen er niet in om een (interim)premier aan te duiden, terwijl het water hen al tot boven de lippen staat. Griekenland is het schoolvoordeel van de incompetentie waar onze politici aan leiden.

In Italië heeft de Berlusconi-klucht net iets te lang geduurd. De premier deed met lange poten afstand van de macht en dat schoot de financiële markten in het verkeerde keelgat. De reactie is bekend: de 10-jarige rente steeg tot 7,40%. Italië is zodoende financieel monddood gemaakt.

Hoe moet het nu verder? Van kwaad naar erger, zo nemen wij aan. Spanje komt mogelijk als volgende aan de beurt, maar misschien steekt een ander land op de valreep de Spanjaarden nog voorbij. Europa staat erbij en kijkt er naar. Begrijpt dan niemand de ernst van de situatie.

Lees meer in de abonneesectie...


woensdag november 9, 2011


ecb logoEuropese Centrale Bank dweilt met de kraan open

De resultaten van de Europese banken laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Het effect van de eurocrisis is duidelijk voelbaar, zoals bleek uit de cijfers die Société Générale eer deze week kwam voor te leggen. Het ziet er naar uit dat geen enkele bank de dans heeft kunnen ontspringen.

Toch hadden onze vrienden bankiers een geruststellende boodschap: de posities in obligaties uit de Europese periferie worden in sneltreinvaart afgebouwd. Of deze maatregel veel gaat oplossen, durven we te betwijfelen. Om welke obligaties gaat het eigenlijk? Het blijken op de eerste plaats de obligaties uit de PIIGS-landen te zijn.

Maar niets garandeert dat de crisis beperkt gaat blijven tot de rand van Europa, wel integendeel. Vroeg of laat kan ze ook de kern van de eurozone gaan bereiken. Gaan de banken alle obligaties die ze in portefeuille hebben verkopen? Waar gaan ze vervolgens in beleggen.

Bovendien stelt zich nog een ander probleem. Door de obligaties massaal te dumpen, daalt de prijs en stijgt uiteraard de rente. Anderzijds doet de Europese Centrale Bank alles wat in haar macht ligt om de rente te doen zakken. Of met andere woorden: wat de ECB doet is dweilen met de kraan open zolang de banken obligaties blijven verkopen.

Lees meer in de abonneesectie...


 dinsdag november 8, 2011


zombie economicsHet tijdperk van de zombies staat voor de deur

Hoe zouden we de verantwoordelijken voor de huidige economische puinhoop kunnen omschrijven? ‘De bloedzuigers van het kapitalisme’ benadert de realiteit gevaarlijk dicht. Door het opstapelen van de schulden zuigen ze de laatste lucht uit ons financieel systeem.

De Zombie Club, laten we ze zo noemen, krijgt het gezelschap van de Verenigde Staten. Voor het einde van dit jaar zullen de schulden bijna 100% van het BBP bedragen. Het percentage is berekend door het Congressional Budget Office, dat we als een betrouwbare bron beschouwen.

Dr. Alice Rivlin, directeur van deze instelling, luidde vorige week de alarmbel voor het Joint Select Committee on Deficit Reduction (de naam alleen al). Zelfs in geval van besparingen van 1200 tot 1500 miljard dollar over de komende 10 jaar, zal de schuld sneller groeien dan de economie.

Uiteindelijk gaan de VS – evenals de andere geïndustrialiseerde landen – geen andere keuze meer hebben dan het inflatiespook los te laten om de schuldenberg weg te werken. Van inflatie tot hyperinflatie is dan nog slechts een kleine stap. Misschien kan het geen kwaad om nog eens naar onze Investment Pyramid te bekijken, zij kan uw enige houvast worden wanneer de inflatieklokken gaan luiden.

 

 

Lees meer in de abonneesectie...


update maandag 7, 2011


derivaat bordOok Warren Buffett bijt zich de tanden stuk op derivaten

Risico werd niet langer als een gevaar beschouwd, het werd verkocht als een buitenkans! De wereldeconomie en het financieel systeem werden bij wijze van spreken in handen van de Maffia gelegd.

Derivaten verspreiddden zich door het hele systeem, ze woekerden voort als een kanker. Nu zitten ze overal: in pensioenfondsen, in uw levensverzekering, in uw bank, in bijna elk financieel instrument. Zelfs uw kredietkaart is al opnieuw verkocht. Het is vreemd dat zo weinigen hier de gevaren van inzien. Het komt er op aan om NU te handelen om uw bezit veilig te stellen, want het loopt groot gevaar.

Zelfs Warren Buffett’s Berkshire Hathaway Inc. (BRK/A) heeft de gevaren van derivaten onderschat. Over het derde kwartaal daalde de winst van BRK/A met 24%, inderdaad als gevolg van posities die op derivaten werden ingenomen. Was het niet Buffett die destijds stelde dat derivaten de massavernietigingswapens van de financiële sector waren.  

Berkshire Hathaway zit al een tijdje op het verkeerde spoor wat de derivatenposities betreft. Het betreft weliswaar langerlopende contracten (tot 2018) op onder andere de Standard & Poor’s 500 Index, maar het Buffett-team zal de zaken toch op de voet moeten blijven volgen.

Dat er inflatie op komst is, weet u inmiddels ongetwijfeld al. Het wordt bovendien bevestigd door M1, een veelgebruikte indicator om de geldhoeveelheid te meten. In de Verenigde Staten is M1 met 21% gestegen over een periode van 12 jaar. Tevens is M2 – zeg maar M1 plus spaar- en termijnrekeningen en geldmarktfondsen – met 10% gestegen.

Die stijging bij M2 is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat beleggers op zoek naar veiligheid geld plaatsen in activa die onder M2 vallen. De Amerikaanse centrale bank probeert ons krampachtig wijs te maken dat inflatie geen probleem vormt, maar in ons geval preekt ze aan dovemansoren. Maak u zo snel mogelijk uit de voeten wat papieren geld betreft en kies resoluut voor Real Assets. Onze Investment Pyramid maakt u in één oogopslag duidelijk hoe u dit doet.

Derivaten en credit default swaps zijn de financiële atoombommen die ons systeem bedreigen, ze gaan alles en iedereen platgooien. Er bestaat simpelweg geen praktische oplossing voor de economische problemen waar we vandaag mee worden geconconfreerd. Dat betekent dat goud in al zijn vormen een aantrekkelijke belegging voor de lange termijn vormt.

Lees meer in de abonnesectie....


update vrijdag november 4, 2011


papandreou berlusconiAls zij het niet meer weten, wie weet het dan wel nog?

Ook zo genoten van het schouwspel dat in Griekenland werd opgevoerd? Het zou lachwekkend zijn geweest wanneer het niet zo zielig was. De onmacht van de huidige generatie politici kwam op een pijnlijke manier aan het licht. Papandreou & Co weten niet meer van welk hout pijlen maken. Als zij het niet meer weten, wie weet het dan wel nog?

In ieder geval ook Silvio Berlusconi niet. Die is uitgegroeid tot een karikatuur van zijn eigen. Je ziet ook aan de Italiaanse premier dat hij liefst zo ver mogelijk uit de buurt zou zijn van de plaats waar hij zich nu bevindt. Veel eer valt daar namelijk te rapen, wel integendeel. Het leven vult echter niet altijd onze verwachtingen in, Silvio Berlusconi weet er inmiddels alles van.

Inmiddels zijn we geen stap dichter bij een oplossing van de huidige crisis. Zoals voorspeld roeien we van crisissituatie naar crisissituatie, zonder dat er ook maar een straaltje hoop in zicht komt. Onze politici modderen maar wat aan, in de hoop dat het allemaal uiteindelijk wel gaat meevallen. We moeten hen echter ontgoochelen: dit kan onmogelijk goed aflopen.

De volgende bom kan ontploffen op de obligatiemarkt, want de vlucht naar Duitse en Amerikaanse staatsobligaties heeft twee nieuwe zeepbellen doen ontstaan. Wanneer die gaan ontploffen, valt onmogelijk te voorspellen. Dat ze gaan ontploffen, staat echter als een paal boven water.  

Lees meer in de abonneesectie...


NEWS november 3, 2011 - voor oud nieuws kan je terecht op de oude site: www.goldonomic.be/oldsite


Upon request ALL NEWS and DAILY RESEARCH will come under one monthly window. (like it used to be in the past): NEWS NOVEMBER (open) , UPDATE NOVEMBER (subscribers)

In order to surf to the core of the site (Investment department), you must first login and click INVESTMENT PYRAMID. All investment items are listed in the Column to the RIGHT.

Note that the box to the right in the Home page lists the latest articles.

Note that at the bottom of each window you can often find Articles pertinent to the section.

PLEASE sent us feed back...the more feedback, the better we can make the site.


News November 2, 2011


Super Mario and girlfriend Marie-Antoinette Lagarde could not have choosen a worse place to hold the G-20 conference. Cannes has been turned upside down but today people are marching the streets of Nice shouting slogans not against Banksters but rather about the increasingly unaffordable cost of living: FOOD (a low order consumer good).

Social unrest ANICE G20LWAYS is part of a hyperinflationary depression and this time won’t be different. What is happening in Nice today can happen in Cannes, Paris and Brussels tomorrow. What started in Tunesia has clearly reached the European mainland. I guess not a single European leader has expected this as they are all -like Marie-Antoinette just before the French revolution - advising people which have no bread to feed their children - to serve them “Cake” instead.

Rather unbelievable is that with all the bells and wistles there still are people advocating a DEFLATION instead of a Hyperinflationary Depression.

The one thing Europe was trying to avoid, contagion spreading to Italy, has happened. Because of the introduction of the Euro the only way the Investors have to short a currency is to short the Bonds of the country in distress. And this is exactly what they are doing. Yesterday it was Greece, today Italy, tomorrow will be Spain, France or Belgium. By shorting the bonds they are killing the Pension funds, Insurance co's and Banks.

Whatever will happen in Greece, Hyperinflation is knocking at the door. If Greece leaves the EURO they will be the 1st ones to taste its bitter flavor. If not it will be the Eurozone or any other European country who decides that enough is enough.

As long as one is prepared and doesn’t hold any of those wicked dangerous worthless financial instruments, the damage will be minimized. Those who refuse to see the reality and keep BELIEVING what the charlatans keep telling us will pay it with all of their savings. It happenend over an over in the past and it is about to happen again.

Which side do you plan to be on?


NEWS NOVEMBER 1, 2011


dominoThe Treasury/Bond crash we forecasted a couple of years ago is unfolding in domino style.

Interest rates signal the end is near. They did so in Greece and we are seeing clear signs in Portugal, Spain and Italy and even Belgian that rates are picking up. The Greek scenario will be played over in other countries of the EU but also in the USA and 2012 will be critical.

As interest rates rise, the loss on Bonds and Treasuries is painful. Ten Year Italian treasuries have fallen to 90% of their nominal value while only months ago they sold at a premium. [pension funds, insurance co’s and banks are by law forced to hold large amounts of this crappy paper].

Interest rate rises because the public and the investors stop trusting Government. So far Government has been guaranteeing the Banks and has bailed these out each time it was a matter of national security. What the politicians don’t seem to grasp is that once the People start to mistrust their actions and see they have no clothes, it’s GAME OVER. And the prelude to Game Over is Higher interest rates.

But the natural forces always have the last say and the longer Authorities rig interest rates, the stronger the following action. It always was so and always will be that way.

Those who refuse to adjust their investments and continue to believe the lies of the Authorities and live in denial, will loose all of their savings. History is a live proof of this statement. Best case scenario Pensions and life insurances will be buried under a hyperinflation tsunami. What is left of it will be eaten away by the subsequent debt moratorium in a Zimbabwe style.

Some readers complain that what we publish is too negative, too fearful and doesn’t contain any positive aspects. To be honest, we would appreciate to see readers sending us emails with any positive news and any tips. We can’t think of any and even worse, everything we look at in dept is in fact worse than it appears….because it has been window dressed by the authorities for too long.

As a matter of fact, I started to forecast what is happening today in 2004 and I remember giving a presentation before a Millionaire’s club. Ever since EACH PREDICTION which I made became a bitter reality. I forecasted the Real Estate bubble would burst and the crash of the financial sector well in time….Today I forecast that we haven’t seen the worst…and I realize this is unfortunately no positive news. Better keep your breast wet

It is not only the financial markets which are in grave danger. The whole world is in turmoil and it will get a lot worse before it gets better (expect a World War). Hard to rate a War as a positive happening and the best one can do today, is to prepare for the worst. To pretend it all won’t get that bad is deny History in general and Monetary history in particular.

On the new site we have updated the Point and Figures charts (which are the most important ones) in the sections of Silver, $-Gold, US-Dollar, Euro-Gold, Sterling Gold, Swiss Gold, Yen Gold,… In each section we have, where possible added a short term live price quotation. Don’t forget to check the charts of Gold expressed in all major fiat currencies for a correct image of the reality.

Be informed there are many extremely interesting patterns unfolding which will impact the financial markets over the next couple of months. Remember to act NOW and not when the Media tell to and it is too late….Goldonomic is most of the time too early….but better be early, safe and good than late and sorrow. Be part of Goldonomic and make sure you're also doing the right thing...$ 575 can be the best investment made in 2011!

No video selected.

Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts