30
juni
2020

JUNI 2020

Elke RECESSIE eindigt met een (burger) oorlog of een revolutie. ALTIJD!

[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] koop je nog altijd papieren goud?
fysiek is tot $200 duurder fysiek is tot $11 duurder  Koop je nog altijd fools gold?


OPMERKING:

 • Internetbeveiliging maakt het voor ons steeds moeilijker om e-mailberichten te verzenden en voor u om ze in uw inbox te ontvangen. Gelieve de volgende e-mailadressen in uw contactenlijst te zetten om dit probleem te vermijden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en controleer je spambox.
 • We raden aan om de site dagelijks te bezoeken. Updates worden driemaal per week gemaakt: op maandag, woensdag en vrijdag.
 • Als je nog geen abonnement hebt is dit een goed moment. We denken eraan om de prijs van het abonnement te koppelen aan de prijs van goud en zilver.

MAANDAG / DINSDAG 29,30 JUNI 2020 - DE SITUATIE VAN VANDAAG IN DE WERELD IS EVEN SLECHT ALS AAN HET EINDE VAN WERELDOORLOG 2!

Bijgewerkte secties: /

madame la marquiseHet echte gevaar is (hyper)inflatie, niet corona. Het is ongelofelijk dat zoveel financiële analisten en adviseurs nog steeds vertrouwen op de financiële markten (en de Mainstream leugenaars). De meeste analisten verspillen hun en uw tijd door nonsense te verkopen en door het allemaal complexer te maken dan het in werkelijkheid is.

"Het is verbijsterend hoeveel economische schade er is. Vergeet de mainstream propaganda, we zitten in een grote depressie."

De depressie van 1930: dit decennium was grotendeels het tegenovergestelde van de jaren twintig. Het begon met een zware schuldencrisis en een duik in economische activiteit, wat resulteerde in een economische depressie. De Fed versoepelde het beleid: het verbreken van de link met goud, rentetarieven die naar 0% gingen, het drukken van veel geld en de devaluatie van de dollar. Dit ging gepaard met stijgingen van de goud-, aandelen- en grondstoffenprijzen van 1932 tot 1937. Omdat het monetaire beleid de activaprijzen deed stijgen, werd de vermogenskloof groter. Een conflict tussen socialisten en kapitalisten ontstond, en er was de opkomst van populisme en nationalisme wereldwijd.

"Argentinië is drie maanden geleden gestopt met zijn schuld af te betalen!"

In 1937 werd het fiscaal beleid van de Fed verstrakt en stortten de aandelenmarkt en economie ineen. Tegelijkertijd werden de geopolitieke conflicten tussen de opkomende as (Duitsland, Italië en Japan) en de gevestigde geallieerde landen (VK, Frankrijk en China) heviger, wat uiteindelijk leidde tot een totale oorlog in Europa in 1939. De VS begon een oorlog in Azië in 1941. Tijdens dit decennium presteerden aandelen slecht. De schuldencrisis werd afgehandeld via wanbetalingen, garanties en monetarisering van de schulden samen met veel fiscale stimulering. 

Pas na de Tweede Wereldoorlog kwam de BIG RESET. In Europa werd het spaargeld massaal in beslag genomen door de autoriteiten, in Amerika werd het belastingtarief tot 90% verhoogd. Uiteindelijk zorgde het Marshallplan en Bretton Woods voor een nieuwe hoogconjunctuur. Een hausse die eindigde in 1971, op de dag dat Nixon de mogelijkheid om de dollar in goud te wisselen stopzette. 

We verwachten een ERNSTIGE ONROEREND GOED CRASH eind 2020, begin 2021

meer in de abonneesectie...


© - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


DONDERDAG/ VRIJDAG 25,26 JUNI 2020 - SINDS DECEMBER 2019 ZIJN DEGENEN ZONDER GOUD EN ZILVER 17% ARMER GEWORDEN!

Bijgewerkte secties: ,

de waarde van de dollar door de jaren heenPrijzen gaan niet omhoog - het is de waarde van het geld dat naar beneden gaat. Wanneer een land geld drukt om de welvaart te vergroten, merkt niemand aanvankelijk dat het nep is. Tenslotte zijn het nog steeds dollars, euro's of ponden... Maar geleidelijk aan worden de dingen duurder. De populaire interpretatie van stijgende prijzen heet inflatie. Weinigen begrijpen dat het niet de prijzen zijn die omhoog gaan, maar dat de waarde van het geld daalt.

In een gezonde samenleving dalen de prijzen. Lagere prijzen zijn het gevolg van spaargeld dat wordt gebruikt om in machines te investeren, waardoor producten en diensten goedkoper worden voor de consument. Prijsinflatie is ALTIJD het resultaat van SLECHT MANAGEMENT. Het is het resultaat van een regering die geld uitgeeft alsof er geen morgen is om stemmen te kunnen KOPEN..

Het politieke patroon is altijd hetzelfde. De economie is nooit in evenwicht, maar beweegt zich in cycli van hoog- en laagconjunctuur. Als deze cycli hun natuurlijke loop zouden krijgen, zouden ze in een gestaag ritme op en neer bewegen zonder extremen aan de boven- of onderkant te bereiken. De realiteit is dat politici zich samen met Centrale Banken voortdurend bemoeien met deze natuurlijke cyclus en proberen deze af te vlakken. Op een gegeven moment wordt het systeem zo onstabiel dat de natuurlijke krachten het weer overnemen. Men glijdt dan in een DIEPE DEPRESSIE die jaren aanhoudt. De Grote Depressie van de jaren dertig duurde tot na WO II (1946). Zestien jaar miserie was het!

Menselijke psychologie en honger naar macht voorkomen dat natuurlijke cycli plaatsvinden. De meeste leiders, of ze nu koningen of presidenten zijn, hebben allemaal faalangst in combinatie met grootheidswaanzin. Nu de economie gepiekt heeft, weet men dat dat het best is om de goeie tijden zo lang mogelijk te rekken. Dit alles om stemmen te ronselen om aan de macht te kunnen blijven. Koste wat het kost. Politici geven per definitie niks om de gewone mensen.

aflaten"Het Vaticaan is gebouwd met geld dat is verkregen door de verkoop van aflaten".

"De verkoop van" aflaten" was één van de corrupte praktijken van de laatmiddeleeuwse katholieke kerk, waarbij het betalen van een som geld u vergiffenis schonk van uw zonden. De paus kon veel van deze "waardeloze documenten" verkopen in ruil voor "echt geld". Meestal zilveren munten, met dat geld bouwden ze de Sint-Pieterskathedraal en Vaticaanstad.

Marx noemde "religie" terecht OPIUM voor de massa. Vandaag is het niet anders. De massa wordt gecontroleerd door "Global Warming" en het "Coronavirus”. Om de massa te controleren, volstaat één blaffende hond. Politici begrijpen heel goed dat het erg gemakkelijk is om een menigte door ANGST voor een ONZICHTBARE VIJAND te manipuleren. Daarom verwachten we dat ze er alles aan zullen doen om het Covid-19-verhaal zo lang mogelijk levend te houden. 

De massa beseft nog steeds niet dat we later dit jaar een speciale COVID-19-belasting kunnen krijgen. Zoals gewoonlijk zal het worden verkocht als een éénmalige belasting.

 meer in de abonneesectie...

© - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


WOENSDAG 24 JUNI 2020 - VANWEGE DE FINANCIëLE PROBLEMEN DIE DE CORONACRISIS VEROORZAAKT OVERWEEGT BIJNA DE HELFT VAN DE AMERIKANEN DE VERKOOP VAN HUN HUIS !

Bijgewerkte secties: Staatsobligaties in de EU, Bedrijfsobligaties & Junk, Goud-$ 
en grafieken voor Majors & Juniors, Royalty Co's, Beleggingspiramide

daling van vastgoedprijzen

De prijsdaling van de vastgoedmarkt in de VS zet zich verder. Weinigen beseffen dat de BUBBEL nu GROTER is dan in 2006. Ook in België begint de vastgoedbubbel leeg te lopen, commercieel vastgoed inbegrepen. Het coronavirus zorgt voor heel wat tegenwind in de sector: ouderen sterven en hun huis komt te koop te staan, veel Airbnb-verhuurders hebben het moeilijk en velen zullen moeten verkopen, ontslagen en financiële onzekerheid hebben het aantal potentiële kopers verminderd. Banken zijn ook terughoudend om nieuwe hypotheken te verstrekken, zelfs als het onroerend goed als onderpand wordt gebruikt ...  

"Het aanbod stijgt sterk terwijl de vraag afneemt, eens de inhaalvraag opdroogt zullen de prijzen dalen."

Vanwege de financiële problemen die de coronacrisis veroorzaakt overweegt bijna de helft van de Amerikanen de verkoop van hun huis! Nu de pandemie is uitgegroeid tot een economische ramp, zijn tientallen miljoenen Amerikanen hun baan kwijtgeraakt en worstelen ze met het betalen van hun hypotheeklasten. Huishoudens hebben het moeilijk, en meer dan de helft (52%) van de geënquêteerden zegt zich continu zorgen te maken over toekomstige hypotheekbetalingen. Bijna de helft (47%) overweegt hun huis te verkopen omdat ze de hypotheek niet meer kunnen betalen.

commercieel vastgoed en corona

"Betalingsachterstanden zullen de piek van 10% tijdens de grote depressie overtreffen."

81% van de geënquêteerden had onverwacht financiële stress ervaren, als gevolg van de door het virus veroorzaakte recessie. Meer dan de helft (56%) verminderde de uitgaven, zodat ze hypotheekbetalingen konden doen. Van kleding (71%) en take-away (66%) tot streaming tv-diensten (46%) en boodschappen (45%). Uit een rapport blijkt dat meer dan 4 miljoen huiseigenaren een hypotheekschuldplan hebben, wat neerkomt op 7,54% van alle hypotheken. De achterstallige betalingen zullen de grote depressie, die een piek bereikte van 10% overtreffen.

Faillissementen, uithuiszettingen, meer werkloosheid, meer schulden, meer waardeloos fiatgeld ... dit is het nieuwe normaal.

closing sales JCPenney USA - Chronic deficits & debt

"De populariteit van crypto's geeft aan dat het vertrouwen in fiat geld verdwijnt."

(Wij raden de aankoop van crypto's af.)


mania, the economistDe waanzin van de massa op de markten... ben je een volgend schaap of een "redenerend individu"? De heer Mackay beschreef de waanzin van de massa in een studie: de Tulpenmanie (1636–37), de Mississippi Bubbel (1718–1720) en de South Sea Bubbel (1720). 

De beurszeepbel van 1929, de technologiezeepbel van 2000 en de huizenzeepbel van 2008 voegden hele hoofdstukken toe aan de literatuur over massahysterie. Aanvullende hoofdstukken, zoals de Big Stock Market Bang van de 21e eeuw – worden ongetwijfeld nog geschreven.

De gemeenschappelijke factor die zorgt voor een verenigt straatprotest, de natie in oorlog, de stormachtige markten: de massa. Zou een man alleen, bakstenen naar de politie smijten... op revolutie aansturen... aandelen kopen op het hoogtepunt van een zeepbel? Waarschijnlijk niet. Enkel onder invloed van een menigte doet hij dat. Zie het literatuurgedeelte voor meer over dit zeer interessante boek. 

meer in de abonneesectie...

 © - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


MAANDAG/ DINSDAG 22, 23 JUNI 2020 – De huidige situatie is slechter dan die van de jaren 1930!

Bijgewerkte secties: Uraniumaandelen, Grondstofgrafieken op lange termijn 
(let op de RODE pijlen)
, Grondstoffen in echt geld, inflatie-index, obligaties-VS

We hebben het over de grote depressie van de 21e eeuw. Het is belangrijk om te begrijpen dat COVID niets anders was dan een trigger voor deze depressie. Autoriteiten gebruiken COVID als excuus voor hun persoonlijke wanbeheer en ook als een instrument om exponentiële hoeveelheden fiat geld uit het niets te creëeren.

De depressie is echt en de cijfers vertellen ons dat het ERGER is dan in de jaren dertig. Degenen die denken en hopen dat "het straks allemaal weer zoals gisteren zal zijn", staan voor een onaangename verrassing.

M2 2020 06 18  central banks balance sheet 2020 06 04
Historische groei in de geldhoeveelheid
Historische groei in de geldhoeveelheid
global debt 2020 06 18

Na de 2e wereldoorlog moesten de mensen betalen voor de schulden: zeer hoge belastingen (tot 90%), een schulden moratorium, obligaties werden 'bijna waardeloos', en via operatie Gutt, Lieftinck... (juridische legale diefstal).

De wereldwijde schuld is net zo hoog als na WW2.

 
Unemployment 2020 06 20 Real personal income 2020 06 20

Een historische piek in werkloosheid.

Een historische crash in reëel inkomen

meer in de abonneesectie...

 © - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


DONDERDAG/VRIJDAG 18,19 JUNI 2020 - JE TELT JE VERMOGEN BEST ENKEL IN OUNCES GOUD - NIET IN FIAT GELD!

Bijgewerkte secties: landbouwproducten, koper-platina en non-ferro's

Mad Max en de barbaren nemen hele landen over. Seattle, USA geeft ons al een voorproefje van waar men in de VS als natie naartoe gaat. Dijon, Frankrijk laat ons zien waar Frankrijk als natie naartoe gaat. Antwerpen (Borgerhout) en Brussel laten ons zien waar België als natie naartoe gaat. Politiediensten zijn bang om in te grijpen... Opmerking: in tegenstelling tot de VS, is het voor een belastingbetalende burger ZEER moeilijk om een wapenvergunning te krijgen. Eenmaal verkregen, moet men bij wet kogels en wapens in twee verschillende kluizen bewaren. Deze bendes hebben hier geen last van want ze kopen hun wapens op de zwarte markt.

We hadden de afgelopen acht jaar zeker gelijk toen we schreven: "Emigreer zolang je nog kan". Zoals het er vandaag uitziet, zal emigreren niet veel langer meer mogelijk zijn. We gingen er ook vanuit dat er reisbeperkingen en kapitaalcontroles zouden a28f0e7b 08df 453f 8946 227abd1e5c0czijn. Het was duidelijk dat deze zaken op een dag erger zouden worden: er zijn nu bijna wereldwijde reisbeperkingen! Wie had dat 3 maanden geleden verwacht? Als ze kapitaalcontroles voorop plaatsen, kun je het idee van emigreren wel vergeten, omdat je dan bvb. naar Panama geen geld meer kan overmaken.

Als ze naast reisbeperkingen ook kapitaalbeperkingen in werking stellen, kun je het idee van emigreren vergeten.'

Er is nog een beetje tijd om iets te doen. Naar mijn mening zal de situatie kalmeren en moet u deze kans gebruiken om uw emigratieplan te realiseren. Als u besluit dit te doen, mag u vanaf nu geen tijd meer verspillen! We kunnen u helpen bij het registreren van een bedrijf in Panama en bij het voorbereiden van uw emigratie dit jaar. Terwijl wij zorgen voor de registratie van uw bedrijf, vertellen wij u hoe u alle documenten kunt verkrijgen die u nodig heeft om uw verblijfsvergunning in Panama aan te vragen.

"Begin nu aan je “PLAN B” te werken, zolang het nog kan!"

Ondertussen is er nieuws dat de VN wil dat men wereldwijd iedereen 10% belast voor het coronavirus. Dit zou voor deze organisatie geen grote uitdaging mogen zijn, aangezien ze het al voor elkaar gekregen hebben om de hele wereld op te sluiten. Het zou mooi zijn als dat alles was, maar dit is waarschijnlijk nog maar het begin van een wereldwijde onteigening. In het ergste geval, is het goed om weten dat Panama een voedselproducerend land is, dat er veel vis is, dat de plaats veilig is en een uitstekend gezondheidssysteem heeft. Het belastingstelsel is zeer uitnodigend: geen belasting op uw buitenlands inkomen, geen successierechten, geen vermogenswinstbelasting, geen onroerendgoedbelasting de 10 eerste jaren. Ook is de immigratieprocedure snel en betaalbaar voor iedereen. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.sold gold no silver

Een ander soort onteigening gebeurt momenteel via de beurzen. Het is interessant om op te merken dat de aandelen blijven stijgen (zelfs de aandelen van failliete bedrijven zoals Herz) uitgedrukt in fiat-geld, maar dalen in termen van ECHT geld (goud). Hertz vroeg het faillissement aan, Starbucks is van plan om 400 winkels in Noord-Amerika te sluiten, Renault wil duizenden werknemers ontslaan en de Nissan-fabriek in Barcelona sluiten, Macy's bestaat mogelijk niet meer, Kaufhof sluit 80 winkels in Duitsland. Dit zijn slechts enkele voorbeelden en eind 2020 worden meer sluitingen verwacht.

Alleen goud is een maatstaf om uw vermogen te meten, omdat de waarde van goud al eeuwenlang in ounces wordt uitgedrukt. Als we veronderstellen dat de dollar de laatste valuta zal zijn, dan moet men concluderen dat alleen fysiek goud u zal beschermen. Wie spaargeld in het banksysteem houdt, riskeert het allemaal te verliezen. Om je een idee te geven; degenen die hun spaargeld in AANDELEN behouden, zullen de helft verliezen. Degenen die hun spaargeld in obligaties / overheidsschulden aanhouden, zullen ten minste 75% verliezen. Zelfs vastgoed kan u niet redden. Integendeel, als je op een dag moet emigreren, zal je het verliezen... zoals Venezolanen die hun huis kwijt zijn als ze langer dan drie maanden wegblijven.

meer in de abonneesectie...

© - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


WOENSDAG, 17 JUNI 2020 - DE PRIJS VAN FYSIEK GOUD IN FIAT-GELD IS ECHT NIET ZO BELANGRIJK!

Bijgewerkte secties: Ruwe olie (incl. 7 Sisters-video), Steenkolen, Zon & Zeldzame elementen

STALINHeb je genoten van de communistische ervaring de laatste 3 maanden? Europese leiders gedragen zich als lafaards tegenover China en Iran. De houding van de Europese leiders is niet enkel een weerspiegeling van Europa's geopolitieke zwakte en economische overmatige afhankelijkheid van China, maar ook van een moreel vacuüm waarin ze weigeren op te komen voor westerse waarden. Westerse leiders deden precies hetzelfde als de Chinese leiders na de uitbraak van Corona. Een lockdown, verboden reizen, verplichting om een om gezichtsmasker te dragen, sociale afstand, ... De ideale formule om de kudde in een Orwelliaanse stijl te controleren.

We horen steeds meer woorden van bewondering in Europa, over de snelheid en efficiëntie van de Chinese markteconomie en de drastische manier van haar crisisbeheersing. Men negeert hiervoor met plezier het feit dat de successen van China berusten op een geperfectioneerd systeem van digitale bewaking dat het slechtste van de KGB en Stasi vertaalt naar de 21e eeuw. Digitale bewaking probeert men nu te implementeren via deze Corona-app.

Eerst werd de crisis in China door het centraal geleide systeem genegeerd. Erna volgden meedogenloze, autoritaire maatregelen. Deze maatregelen zullen de totalitaire staat in de toekomst helpen de controle over zijn burgers te versterken. Onze democratische landen moeten aan de verleiding durven te weerstaan, om de noodmaatregelen van vandaag te gebruiken om de burgers morgen te controleren. En dit bijvoorbeeld door al hun verplaatsingen en contacten via mobiele telefoons te volgen. Hoewel het tegendeel wordt bewezen, horen we al suggesties van politieke leiders en NGO's in die richting. In Duitsland heeft de overheid een Corona-app uitgebracht die men probeert te slijten aan zijn burgers.

“De wet van de dalende (marginale) productiviteit van geld, neemt het monetaire beleid over.”

starving billionaireDe meeste mensen begrijpen de oorzaak van hyperinflatie niet. Velen beweren dat we geen hyperinflatie kunnen krijgen omdat de prijzen van activa nu onder druk staan. En er is geen vraaggestuurde inflatie, aangezien de meeste mensen momenteel weinig geld hebben. Elke alerte persoon had al moeten opmerken dat alle voedingsproducten duurder zijn geworden. En dat de prijs van je supermarktkarretje met 20 tot 50% is gestegen (afhankelijk van het land waar je woont).

Dit gebeurt alleen in LALA-land: de FED, centrale banken kopen meer bedrijfsschulden ?!

Wat maar weinig mensen (incl. economen, financieel analisten,….) begrijpen, is dat hyperinflatie een valuta gedreven gebeurtenis is. Het ontstaat niet als gevolg van stijgende prijzen, wel door de waarde van de valuta die implodeert. Dit is zo in elk geval van hyperinflatie in de geschiedenis. De reden waarom valuta instorten, is namelijk het onbeperkt geld printen en kredietcreatie. En dat is precies wat er nu over de hele wereld gebeurt. Onder leiding van de Fed en de ECB geeft men in de hele wereld nu biljoenen leningen, subsidies en garanties uit aan bedrijven en particulieren. Het overheidstekort stijgt nu doordat de belastinginkomsten sterk dalen en de uitgaven snel stijgen. Regeringen zullen dus ook nieuwe staatsobligaties moeten uitgeven om hun snel oplopende tekorten te financieren. Het onvermijdelijke resultaat zal hyperinflatie en faillissement zijn, hoewel maar weinig landen dit zullen toegeven.

 

Morgen zijn we allemaal miljardairs! Meer dan één biljoen $ euro SCHULD hebben we. Dit is hyperinflatie.

Screen Shot 2020 06 15 at 8.05.36 AM
De exponentiële stijging van de US geldvoorraad.
De exponentiële stijging van de Argentijnse (Peso) geldvoorraad.
US M2 2020 06 14 Argentina M2 2020 06 14
  meer in de abonneesectie...

Belangrijke fundamentals: meer in de abonneesectie...

Belangrijke technicals: meer in de abonneesectie...

 © - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


MAANDAG/DINSDAG 15,16 JUNI 2020 – WEINIG MENSEN BEGRIJPEN HOE BELANGRIJK DE KOMENDE PRESIDENTSVERKIEZINGEN IN DE USA ZIJN VOOR DE WERELD!


Bijgewerkte secties: Recessiebestendige aandelen (LOCG), Recessiebestendige aandelen
(hold-sell)
, Bio Tech-Pharma, Olieaandelen, banken & financiële instellingen

Het coronavirus, de Mad Max-gebeurtenissen rond de Floyd-zaak, Black Lives Matter, en wat er mogelijk nog komt voor de verkiezingen in november, kunnen allemaal te maken hebben met de DEEP STATE en de Democraten die hun macht over de hele westerse wereld aan het verliezen zijn. Trump werd geen president om snel wat geld te verdienen. Deze man heeft het niet meer nodig. Als de Democraten de Senaat en het Witte Huis in november niet heroveren, zal Trump hun corrupte boel blijven opkuisen (NAVO, WHO, VN, ngo's, …).

Mensen begrijpen niet wat er aan het gebeuren is. Ze zien de relatie niet tussen de politiek (rellen, Black Lives Matter, corona, ...) en de rampzalige toestand van de wereldeconomie en het financiële systeem. Mensen kijken alleen naar onroerend goed, aandelen, valuta's en goud dat stijgt of daalt wanneer het wordt uitgedrukt in WAARDELOOS FIAT GELD. Het enige dat telt, is dat het omhoog gaat, zodat ze zich rijker voelen.

Het coronavirus is een katalysator voor de recessie. Het haalt de aandacht weg van de bittere realiteit en wordt gebruikt als zondebok. Nog gevaarlijker dan niet begrijpen wat er gebeurt, is denken dat je alles beter weet dan fatsoenlijke financiële analisten & economen. Misschien gebeurt dit omdat de meeste economen en analisten de waarheid niet vertellen (omdat ze dat niet mogen of omdat ze het niet weten).

"De Dow Jones is 80% gedaald uitgedrukt in REËELE TERMEN. Uw huis is minder waard, uitgedrukt in reële termen. De realiteit is dat u elke dag armer wordt, niet rijker."

Terwijl de euro sterker lijkt te worden dan de Amerikaanse dollar, is deze in werkelijkheid ZWAKKER uitgedrukt in reële termen (uitgedrukt in goud). En dit is wat telt. Niemand zou in valuta mogen denken, maar alleen in ECHT geld: goud en zilver.

Alhoewel de Nasdaq sterker lijkt te zijn uitgedrukt in de Amerikaanse dollar en euro, heeft hij 80% in waarde verloren uitgedrukt in reële termen (in goud). De komende maanden en jaren zal de NASDAQ nog eens 95% verliezen. Hetzelfde geldt voor alle andere aandelenmarkten. Apple en Amazon gaan je niet rijk maken.

"Apple en Amazon gaan je niet rijk maken!"

Ze kunnen en zullen het probleem niet oplossen door meer fiatgeld te printen en door meer schulden te creëren. Dit is per definitie onmogelijk. Een minimuminkomen is socialistische zever. De biljoenen die ze creëren om bedrijven en banken in moeilijkheden te helpen, maken het alleen maar erger. De FED, het IMF, de BIS hebben GEEN GELD en kunnen niet zomaar geld creëeren uit het niets. Wat ze creëren, is een DROOM, EEN BUBBEL.

debt to spend 2020 06 11
 Meer schulden (meer valuta) om te proberen de bestaande schulden op te lossen werkt NOOIT.
Dit is hoe de Nederlanderse inwoners moesten betalen voor de 1930 depressie & de oorlogsschade!
The END is not near, it already is here.
Herz vraagt het faillissement aan, maar de aandelen stijgen met 55%! Dit is LALA-LAND, bevolkt door idioten die aandelen kopen van failliete bedrijven. 

Belangrijke fundamentals: meer in de abonneesectie...

Belangrijke technicals: meer in de abonneesectie...

© - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


 

DONDERDAG / VRIJDAG 11,12 JUNI 2020 – DE ONTKOPPELING TUSSEN DE STIJGENDE MARKTEN EN DE REËELE ECONOMIE WORDT STEEDS GROTER!

Bijgewerkte secties:Amerikaanse dollar, Royalties, Majors, Juniors, Goudaandelen fundamentals
francis

Het is momenteel big business voor brokers; duizenden nieuwe rekeningen worden geopend. Meestal zijn het mensen die NOOIT eerder aandelen hebben gekocht in hun leven. Net als in de jaren twintig van de vorige eeuw wil de modale mens deel uitmaken van de 'Fools Gold-game'.

Ze hebben er geen flauw idee van dat deze stijgende aandelen- en obligatiemarkten niets anders zijn dan een schijnvertoning. Die is mogelijk omdat de centrale banken aandelen kopen met geld dat uit het niets is gecreëerd. Financiële markten worden gemanipuleerd als nooit tevoren in de geschiedenis. De dag komt dat deze DROOM-BUBBEL zal uiteenspatten en de financiële markten in het niets zullen oplossen. Vooraleer dit gebeurt, zal de hyperinflatie alle ECHTE WAARDE uit aandelen halen. Met je hele portfolio en met een beetje geluk kun je dan nog een appel en een ei kopen. Dat op voorwaarde dat de handel in aandelen niet bevroren wordt en/of we geen gesloten banken of oorlog krijgen. De regel is dat aandelenmarkten gesloten zijn tijdens oorlogen.

"De hyperinflatie zal alle ECHTE WAARDE uit aandelen halen."

De realiteit is dat we de GROOTSTE daling van de RETAIL VERKOOP hebben sinds 73 jaar. Merk op dat politici en reguliere media niet langer kunnen beweren dat deze depressie, die vóór de komst van COVID begon, niet op zijn minst een recessie is. Economen verwachten een krimp van het BBP tussen de -10% tot -50%. De Atlantic FED geeft een krimp op van -53%. Merk op dat deze krimp die GROTER is dan de krimp die we in de jaren dertig hadden, 11 jaar groei tenietdoet.

Hoewel ik niet precies weet wanneer of hoe de catharsis zal optreden, denk ik dat het zeer waarschijnlijk is dat centrale banken ergens in de komende jaren geen stimulus meer zullen hebben (om de markten een boost te geven). Dat zal gebeuren van zodra de extra hoeveelheden fiatgeld die ze uit het niets creëren, geen marginale waarde meer zal hebben (Geen marginale waarde wil zeggen dat elke bijkomende dollar/euro geen impact meer heeft of zelfs een negatieve invloed kan hebben). Op dat moment zullen er nog meer schulden en niet-schuld verplichtingen zijn (bijv. pensioen en gezondheidszorg), die in toenemende mate vervallen.

Het effectief rendement van de interest zal zo laag worden, dat beleggers geen schuld meer zullen willen aanhouden. Ze zullen hun "centen" verhuizen naar iets waarvan zij denken dat het beter rendeert. Echter, de grote behoefte aan ECHT geld om verplichtingen te financieren zal een "grote druk" veroorzaken. Op dat moment zal er niet genoeg geld zijn om aan de behoeften te voldoen. Er zal dus een combinatie komen van grote tekorten die worden gemonetariseerd (door nog meer fiatgeld drukken), van waardevermindering en grote belastingverhogingen (meer kapitaal belasting, meer bail-ins, ...). Deze omstandigheden zullen waarschijnlijk de conflicten tussen de kapitalististen (die geld hebben) en de socialisten (die niks hebben) vergroten. Zeker als de markt in combinatie met zwakke valuta's de rentetarieven de lucht in stuurt. Op dat punt zullen alleen fysiek goud en zilver overleven. Op voorwaarde dat we geen winstbelasting hebben en de autoriteiten er geen beslag op leggen om de kudde te kalmeren.


Belangrijke fundamentals:

Belangrijke technicals:

© - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


WOENSDAG 10 JUNI 2020 – DE CORONA-GRAP ZAL MEN ZEKER NOG PROBEREN LEVEND TE HOUDEN TOT WE DE AMERIKAANSE PRESIDENTSVERKIEZINGEN HEBBEN!


Bijgewerkte secties: Wereld Indexes, Indexes in (echt geld) goud, Lange Termijn grafieken,

francisLet op mijn woorden: totdat we de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben, zullen ze deze Corona-grap met mondmaskers en social distance levend houden. Wat volgt zal geen grap zijn. Er is maar één manier zijn om het vuile hyperinflatoire virus te overleven: door te investeren in goud en zilver, en het buiten politiek bereik te houden.

Corona en de gebeurtenissen rond Floyd worden door de autoriteiten misbruikt. Begrotingstekorten worden drastisch verhoogt en uit het niets worden exponentiële hoeveelheden geld gecreëerd.Tegelijkertijd wordt de aandacht van de media en het publiek afgeleid van de wrede realiteit en neemt de kans toe dat de democraten de senaat en het Witte Huis terugnemen. Ze doen er alles aan om weer aan de macht te komen. 

"Aandelenmarkten gaan door het dak ... alleen in Fiat Money"

De video probeert uit te leggen hoe de financiële markten er vandaag uitzien en waarom ze zich zo gedragen. Merk op dat we het oneens zijn met bepaalde affirmaties en hints in de video (bijvoorbeeld bitcoin, vastgoed, ...). De "stijgende aandelenmarkten" zullen ongetwijfeld een toenemend aantal investeerders aantrekken die op jacht zijn naar "Fools Gold" en eindigen met een crash zoals in 1929.

Geldcreatie en QE4 uit het niets: de REPO-operaties die in september 2019 van start zijn gegaan, brachten enorme liquiditeit in de markten om te voorkomen dat bepaalde hedgefondsen zouden failliet gaan en dit zorgde voor hogere beurzen in 2020. Dan echter kwamen de media met hun opgeblazen Corona-paniek. Die groeide op wonderbaarlijke wijze uit van een zware griepstam tot een wereldwijde pandemie. Daardoor ontstonden er biljoenen fiat-geld en ongeziene begrotingstekorten. Doch de markten herstelden zich zodra de geld-druk-operatie door de centrale banken werd opgestart. Wat nu gebeurt, zal ervoor zorgen dat de grote financiële reddingsoperatie van 2009-2011 er zal uitzien als een kleinigheid.

"Kolonel De Gaulle adviseerde zich voor te bereiden op de Tweede Wereldoorlog door meer tanks en vliegtuigen te bouwen. Niemand luisterde naar hem."

Ze zeiden dat hij gek was. BELANGRIJK is om NU voor te bereiden ... om ervoor te zorgen dat uw spaargeld correct wordt geïnvesteerd en VEILIG wordt bewaard. Hoe lang dit nodig zal zijn en welke kansen zich de komende maanden en jaren zullen voordoen, kunnen we vandaag nog niet zeggen. Maar één ding is zeker: wie koopkracht heeft, kan als het zover is een fortuin verdienen. Degenen die niets hebben gedaan en 'fools gold' blijven volgen zullen met lege handen eindigen. Opmerking: president De Gaulle had ook gelijk met GOUD!

"Fortuinen zullen worden gemaakt en fortuinen zullen verloren gaan!"

De situatie in Europa vóór WO2 was anders, maar gelijkaardig aan de huidige situatie. De politici deden niets, zagen geen kwaad in wat Hitler deed en weigerden voorzorgsmaatregelen te nemen. Tegenwoordig verwelkomen politici vluchtelingen en geven ze steun. Onderdruk de inheemse bevolking en laat Barbaren de economie vernietigen. Hierdoor wordt de Corona-impact op de productieve economie nog erger en worden de kiemen van een (burger) oorlog over de hele wereld gezaaid. Onthoud dat in tijden van oorlog goud en zilver altijd heersen.


Vorige week voorspelde een van Europa's meest vooraanstaande hedgefondsbeheerders dat de inflatie zou stijgen in de nasleep van het Coronavirus. Overheden en centrale banken hebben een recordbedrag aan stimulusmiddelen in het financiële systeem gebracht. De drukpersen draaien over de hele wereld terwijl overheden de geldhoeveelheid vergroten. Ze kunnen naar hartenlust fiat-geld drukken. Wat betreft een ander reserve activa aangehouden door centrale banken; ze kunnen hun goudvoorraad ENKEL vergroten door meer te ontginnen of door te confisceren.

De wereldwijde pandemie heeft de Verenigde Staten (en de wereld) bijzonder hard getroffen. Sinds maart is het aantal werklozen in de VS explosief gestegen tot meer dan 38,4 miljoen en krimpt de economie. De verplichte sluiting van vele bedrijfsactiviteiten, heeft de ergste financiële crisis sinds de Grote Depressie in de jaren dertig veroorzaakt.

Ben je onlangs gaan winkelen? De prijs van de helft van het basisvoedsel in de wereld is in 2020 met 50% gestegen. Nu het niet zo goede nieuws: zoals Michael Hartnett van Bank of America vandaag opmerkt in zijn Flow Show, “rijst - het hoofdvoedsel voor de helft van de wereldbevolking - wordt steeds onbetaalbaarder, het steeg met 70% sinds januari."

the price of rice 2020 06 07

Belangrijke fundamentals:

 • De ECB heeft bevestigd dat zij ook aandelen zal gaan kopen. De FED, BoJ en de Nationale Bank van Zwitserland doen dit nu al. 

 • Dit is het einde van FRACKING (zoals voorspeld). Het aantal US boorinstallaties daalt onder de 300. Major Oil co's zullen meer in de abonneese 

Belangrijke technicals: 

© - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


MAANDAG / DINSDAG 8, 9 JUNI 2020 - DE PAPIEREN GOUD MARKT BRAK OP 23 MAART 2020 EN HET REGENT GELD!


Bijgewerkte secties: Can$-goud & Can$/$/€, £-goud & £/$/€, Kr-goud & Kr/$/€

bankruptcyLanden kijken aan tegen een faillissement. Oman kan nauwelijks zijn elektriciteitsrekening betalen. Het IMF lobbyt nu om de schulden van opkomende markten een jaar uit te stellen. We kunnen bevestigen dat meer dan 100 landen het IMF om hulp hebben gevraagd. Met de lockdown heeft men een onwaarschijnlijke stommiteit begaan. Het lijkt erop dat geen enkele politicus de moeite heeft genomen om iemand anders dan epidemiologen om advies te vragen. Neil Ferguson mag dan afgetreden zijn vanwege een slecht beoordelingsvermogen, de andere politici die geen experten geraadpleegd hebben waaronder die van economie, zouden ook moeten aftreden. 

"Het regent geld: de ECB injecteert nog eens 600 miljard euro bovenop de vorige 750 miljard." 

Door een gebrek aan gezond verstand hebben de politici de hele wereldeconomie ernstig verstoord. Ze hebben een monetaire crisis gestart voor ten minste de komende twee jaar. De opkomende markten zullen hun schulden niet meer kunnen betalen, vooral niet wanneer Europese politici proberen de economie om te vormen tot een Green New Deal & World Order. Dit zal opkomende markteconomieën verwoesten en massale wanbetalingen van staatsschulden op gang brengen. We hadden niemand kunnen kiezen die meer hersendood is dan degenen die deze agenda uitvoeren, dit nadat ze de wereldeconomie hebben verwoest met hun nep-virus geplande pandemie.

"Wat ze niet konden doen met de Global Warming-leugen, wordt nu gedaan door middel van de Corona-schok. Triljoenen nieuwe schulden = geld dat zowel gecreëerd wordt door de FED als de ECB."

De grote knal zal waarschijnlijk uit de VS komen. Dit land zal ondanks enorme QE-programma's in een depressie terechtkomen waarbij de jaren dertig een kleinigheid zullen lijken. Bijna 40% werkloosheid, terwijl tegelijkertijd de voedselprijzen stijgen. Wereldwijd kunnen tot 1,6 miljard mensen werkloos worden, vooral in de ontwikkelingslanden. Gebeurtenissen die de maatschappij helemaal zullen veranderen doemen op. De na inflatie gecorrigeerde goudprijs is 18.100$. De stijging van zilver zal spectaculair zijn!


Op 23 maart 2020 brak de papieren goudmarkt  los van de fysieke.

Nu de gold-backed ETF's meer dan 100 miljoen ounces overschrijden, gaat Goud  een nieuw record breken. Goud is de enige waardevolle diversificatie te midden van zeer onzekere economische en geopolitieke vooruitzichten. Met dit in gedachten, is mijn voorspelling nog steeds dat goud hoger zal gaan en uiteindelijk binnen de komende 6-12 maanden het record van 2011 zal breken op 1920$ per ounce. Het record in euro is al een tijdje geleden gebroken.

De transatlantische scheiding in maart (tussen goudfutures verhandeld in New York en spotgoud verhandeld in Londen), zorgde voor zware verliezen bij veel marktmakers (o.a. Scotia bank, ...). De link tussen deze twee markten heet de EFP (Exchange of Futures for Physical). Zodra de spread tussen spot en futures te groot wordt, dient ingegrepen en dient fysiek geleverd te worden. EFP-handel hangt immers af van de mogelijkheid om vrijelijk goud van Londen naar New York te verplaatsen, om de spread tussen de futures (papiergoud) en fysiek te bemiddelen. Indien echter het vervoer van goud tussen continenten onmogelijk wordt, dan kunnen de futures goudmarkten niet verder functioneren. 

Door de pandemie zijn transportroutes tijdelijk gesloten en ligt de raffinageactiviteit stil. Dit zorgt voor een uitbarsting van de spread tussen fysiek en papiergoud. Een ontwikkeling die marktmakers uiteindelijk al honderden miljoenen dollars kostte aan niet-gerealiseerde en gerealiseerde verliezen. Als gevolg hiervan hebben verschillende marktmakers hun afdeling gesloten, terwijl bij anderen de tradinglimieten zijn verlaagd.

 

Belangrijke fundamentals:

 • De beste manier om rijkdom op te bouwen is niet een eigen woning bezitten. Huizen verouderen en zijn duur in onderhoud. Een huis bezitten kost je handenvol geld, het creëert geen rijkdom. Rijkdom creëren vereist werk, financiële kennis en verstandige investeringen. 

 •  Een slecht voorteken (wanneer Joden vertrekken, is het einde altijd nabij): meer in de abonneesectie...

 • De prijs voor fysiek zilver in Nieuw-Zeeland is 52$ per oz. Wanneer de volgende wereldwijde financiële crisis toeslaat, meer in de abonneesectie...

 • De prijs voor fysiek goud in India is 2.100$ oz. 

 • Door de massale manipulatie door centrale banken en het drukken van geld,  houden obligatiemarkten het misschien nog wat langer vol. Uiteindelijk zullen junk obligaties het eerst crashen en constante downgrades zullen veel schulden waardeloos maken. Nadien gebeurt dit alsook met een groot deel van de bedrijfs-obligaties.  Binnen 6 tot 12 maanden zullen trouwens ook de staatsschulden onder druk komen te staan.

 • We hebben een ontkoppeling tussen de aandelenmarkten en de economie.

 • Verwacht een tsunami van wanbetalingen en uitzettingen nadat de lockdown is opgeheven.

Belangrijke Technicals:

© - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Donderdag/vrijdag 4/5 juni 2020 - Als in november een democraat de nieuwe president wordt, is het over en uit voor de VS en de dollar.


Bijgewerkte Secties: Can$-Goud & Can$/$/€, £-Goud & £/$/€, Kr-Goud & Kr/$/€, 

MN2 velocity 2020 06 02Wanneer de hyperinflatie komt, zullen we ons zelfs niet kunnen warmen met waardeloze bankbiljetten omdat het geld digitaal zal zijn. Tot de computers zeggen “game over” of tot uw scherm bevriest. De hyperinflatoire depressie zal gepaard gaan met een depressie (minder economische activiteit) en met het exponentieel drukken van geld.

Het verhaal over het komend economisch herstel mist elke vorm van overtuigingskracht.  We zitten opgezadeld met een recordaantal aan zombiebedrijven, torenhoge schulden bij de gezinnen, een aangeslagen arbeidsmarkt en een potentiele cash-flow crisis, en dit zelfs wanneer de economie zich herstelt. Er is een sterk signaal dat we voor een lange periode van economische ellende staan. Een onderzoek uitgevoerd door financiele dienstverlener Azlo wijst uit dat bijna de helft van de eigenaars van KMO's denken dat ze de boeken voorgoed moeten sluiten.

De overheden hebben de recessie in een depressie geduwd. Wanneer de Coronacrisis begon, bevond de economie zich al in een recessie.  Corona was daar en de overheden (IDIOTEN-PSYCHO's-LEUGENAARS) bevalen alles te sluiten om de pandemie te minimaliseren. Gevolg was een golf van ontslagen en deze vervelende depressie...en het ergste moet nog komen.

In China, waar de mensen weer aan het werk zijn, is het toerisme met 68% afgenomen vergeleken met vorig jaar. De inkomsten van de restaruants zijn op dagbasis met 50% gedaald zijn.

"Waarom is dit Made in China? Het zijn de belastingen, idioot."

Het zijn inderdaad de belastingen. Als we de overheid niet met de helft afbouwen, de regelgeving niet afbouwen, de belastingen op ondernemers niet afschaffen en niet snijden in het welzijnsbudget zal het gewoon onmogeljijk zijn om de Chinese en andere buitenlandse bedrijven te beconcurreren. Mensen en politici beseffen blijkbaar niet dat er een goede reden is WAAROM alles "Made in China" is Belastingen en wetgeving hebben ALTIJD al de PRODUCTIE weggejaagd.

Hoe ver kunnen deze politici ons duwen alvorens het komt tot massageweld? Hopellijk zullen de mensen in opstand komen en elke politicus wegstemmen die de lockdowns heeft ondersteund. Het is belangrijk dat ze beseffen dat aansprakelijkheid belangrjijk is. Ondanks alle rampen die ze over ons hebben gebracht, zullen ze NOOIT toegeven dat ze schuldig zijn. Ze MOETEN proberen te behouden wat ze voorgesteld hebben en zullen blijven fake studies en modellen voorstellen om krampachtig aan te tonen dat ze juist zitten. Dit zal echter niet goed afllopen. Hoe sneller ze naar huis worden gestuurd, hoe VEIILIGER de maatschappij zal zijn. Geen enkele politici zal echter haar of zijn verontschuldigingen komen aanbieden. Ze zullen nog eerder een oorlog met China opstarten om hun persoonlijke macht te behouden.

De meeste valuta's zullen in de komende jaren 100% van hun waarde verliezen. Onthoud vooral dat ook waarde van de Dollar, Euro, Yen enzovoort tot de bodem met 100% zal dalen. Het was altijd al duidelijk dat het huidige monetaire systeem zou eindigen zoals alle vorige in de geschiedenis. Geen enkele valuta buiten goud heeft de tand des tijd doorstaan. De centrale banken zijn nu begonnen met het proces dat zal leiden tot het verdwijnen van het papieren geld zoals we dat vandaag kennen.

De boodschap kan niet duidelijker weerklinken. De meeste mensen bezitten geen fysiek goud, minder dan 0,50% van de activa wereldwijd zijn in fysiek goud belegd.  Zoals we in veel artikels hebben uitgelegd zullen, aandelen, obligaties en vastgoed met 90-99% in reeële termen in de komende jaren in waarde dalen ten opzichte van goud. Veel obligaties zullen 100% verliezen. Dat geldt ook voor papieren en digitaal geld .

Belangrjike Fundamentals:

Belangrijke Technicals:

© - De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Woensdag 3 juni 2020 -  De relatie tussen de economie en de beurskoersen is verbroken.


Bijgewerkte secties: US-Dollar, Rupee-Goud, Swiss-Goud & Swiss/$/€, €-Goud & €/$,
Goudaandelen fundamentals

De wereld heeft MINDER en NIET MEER OVERHEID nodig. Er is recent een stap in de verkeerde richting gezet.   De geschiedenis leert ons dat dit SLECHT zal aflopen en dat er veel bloed zal vloeien. De Floyd plunderingen zijn duidelijk en op zijn minst socialisme zonder tussenpersoon (politieker)!

Valutaoorlogen, handelsoorlogen, revoluties, wereldoorlogen (met China). Wanneer alles mislukt, zullen ze u naar een oorlog sturen. Wat gebeurde in Minneapolis is de vonk die zal leiden tot een burgeroorlog in de USA. Na de Corona-shock krijgen we de George Floyd shock. Ondanks al deze ellende en economische drama's blijven de BEURSKOERSEN stijgen en zullen ze blijven stijgen. Corona en het Floyd incident maken dat u voor 100% zeker kan zijn dat elke rem op het scheppen van geld/schulden zal wegvallen. Ze zullen geld drukken alsof "morgen" nooit zal zijn. We weten allemaal hoe dit zal eindigen.

"We verwachten dat het BBP  met 30% zal dalen terwijl de Dow Jones met 30% en meer zal stijgen"

De financiële markten zijn niet langer een zaak van economie, maar hebben vooral te maken met geld drukken en met communicerende financiële vaten. Ik twijfel er niet aan dat de beurskoersen zullen blijven stijgen dankzij het drukken van nog meer geld.  Echter, met de winsten gerealiseerd op de beurs, zal u straks zelf geen brood kunnen kopen.

"Enkel fysiek goud en zilver buiten politiek bereik zullen u beschermen!"

Shopping Malls zijn vernield en gaan bankroet. Idem voor cruiseschepen, luchtvaartmaatschappijen en Casinos, ...de nucleaire schuldenbom is aan het ontploffen. De Corona-shock en de George plunderingen zullen leiden tot nog slechtere economische cijfers, een nog lager BBP,  tot nog meer werkloosheid en nog zwakkere bedrijfsresultaten.

Wie gelooft dat de huidige golf van rellen en plunderen verschrikkelijk is, zal nog raar opkijken nadat de extra werkloosheidsuitkeringen aflopen en eens de inflatie door het dak vliegt. Wat staat er te gebeuren wanneer prijzencontrole leidt tot tekorten aan voedsel en elektriciteit? Wat we nu zien, is slechts een voorsmaak van wat er te gebeuren staat.

"We zullen meer overheidsuitgaven zien, grotere tekorten, meer sociale programma's, meer socialisme en meer communisme."

Nota: wat vandaag  in de U.S.A. gebeurt, sijpelt door naar Canada (Montreal: plunderingen door zwarten) en zal morgen ook in Europa gebeuren. Bezit u GOUD & ZILVER?

MAD MAX is opgedoken in Girona-Spanje, Parijs,..! - zie Twitter hieronder &  de video!...morgen in uw eigen stad?!

Belangrijke Fundamentals:

Belangrijke Technicals:

 • Om makkelijker de weg te vinden op de Goldonomic site hebben we besloten om 3 kleuren te gebruiken voor onze charts:  Groen = bullish, Zandkleurig = zijwaarts, Paars = bearish. De aanpassingen zullen bij de komende updates doorgevoerd worden. meer in de abonneesectie... 

©De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Maandag/dinsdag 1/2 juni 2020 -  De George Floyd protesten en rellen in de USA hebben alles te maken met de "DEPRESSIE"


Bijgewerkte secties: $-Goud, Zilver (een super koop met obj.$**.50) ,

De George Floyd protesten zijn de Amerikaanse versie van de Europese Gele Hesjes.

Het gaat niet om Corona of om de dood van iemand...het gaat om de economische depressie, over de extreem hoge 35% werkloosheid (35% is de Shadow Statistiek), over armoede. Dit is het resultaat van decennia politiek mismanagement, van onverantwoord gedrag door de Centrale Banken;  van de creatie van quadriljoenen aan FIAT GELD en van een democratie die in werkelijkheid socialisme is geworden. Socialisme is in feite communisme geworden, het gaat over onverkozen politieke psychopaten en om clowns die de westerse wereld vernietigen.

De economie was voor de pandemie een zeepbel georganiseerd door de centrale banken. De centrale banken proberen al maanden om de zeepbel nieuw leven in te blazen. Het pseudo herstel was echter niets anders dan een kunstmatige ingreep. De ravage was al enorm.  En de economie zal waarschijnlijk niet snel niet genezen, ook al krijgen we betere cijfers te zien.

Het is absurd te denken dat de economie zal herstellen terwijl bijna de helft van de kleine bedrijven aan sluiten denkt. Kleine bedrijven staan in voor 58.9 miljoen van de Amerikaanse jobs of 47% van het totale werknemersbestand. Zelf een gezonde economie zou moeite hebben om te herstellen van de de pandemie-downlock. Wat ze niet was.

De situatie in de VS zal eindigen in een burgeroorlog tussen wit en zwart en in de EUSSR in een oorlog tussen geboren Europeanen en binnengevallen Barbaren.  In de USA zal er mogelijk bloed door de straten vloeien, in de EUSSR kunnen de Barbaren mogelijks de macht overnemen zonder één schot te lossen. In de UK werd vorige week de eerste MOSLIMRECHTER benoemd.  In Frankrijk, Nederland, België worden belangrijke posities al door moslims ingenomen: parlementsleden, burgemeesters, schepenen, politie,...


clockWe weten nu uit ervaring dat er plots SLECHTE zaken  kunnen gebeuren en dat deze verstrekkende gevolgen hebben. In feite zou iemand moeten weten dat wachten op het laatste moment alvorens beslissingen worden genomen gewoon knettergek is. Wees NU voorbereid en duim dat je niet te laat bent.

"Wie NU geen voorbereidingen treft, zal te laat zijn. Bereid je NU voor en hoop niet te laat te komen."

Slechts weinigen hebben belegd in fysiek goud en/of zilver (max. 1% van de populatie). Weinigen hebben hun goud/zilver buiten politiek bereik gebracht. Sommigen denken dat het veiliger is om goud thuis te bewaren of in een kluis bij de bank. Ze zijn er van overtuigd dat de overheid hun bezit niet zal durven aan te slaan. Anderen hopen nog grof geld te verdienen met aandelen van goud- en zilvermijnen en dat ze straks alle tijd van de wereld hebben om deze om te zetten in fysiek goud.  NIET ZO!

Nota: de video hieronder is biezonder interessant... het is fout te stellen dat Roosevelt er in slaagde om komaf te maken met de grote depressie en de economie een kick-start te geven door het fysiek goud van de Amerikanen af te nemen. Dat goud werd na de beslagname met 70% gerevalueerd. Wie toen de Overheid betrouwd heeft, was eraan voor de moeite. Roosevelt deed exact het omgekeerde van wat hij had moeten doen. De Great Depression stopte slechts na World War 2 of 15 jaar later.

Bernard Baruch was correct in zijn redenering. Hij maakte echter EEN GROTE VERGISSING. Hij kocht al zijn fysiek goud in de USA en sloeg het ook daar op. Wie zijn edelmetalen binnen politiek bereik bewaart, maakt exact dezelfde fout. De regering stuurt niet alleen controleurs naar alle grote gouddealers om te noteren wie hun grootste klanten zijn, maar intussen is het verboden/onmogelijk om verder nog goud en zilver tegen bankbilletten te verhandelen. Met andere woorden: zowel in Europe als in de USA en Canada zal de overheid de opslag van goud en zilver controleren en eventueel in beslag nemen. Het beste is je goud en zilver op te slaan in een klein stabiel land met weinig of geen schulden.

"Zal goud aangeslagen worden? Natuurlijk zal dit gebeuren."

Zal goud aangeslagen worden? Natuurlijk zal dit gebeuren. Bent u bereid om dit risico te nemen? Wanhopige regeringen zullen wanhopige maatregelen nemen. Met de wereldeconomie in een hyperinflatoire depressie zal het ongelimiteerd drukken van geld tot een instorting leiden. Goud zal duurder en onvindbaar worden en geld waardeloos. We zullen nog meer honger en meer protesten meemaken. Socialisten en democraten zullen gedwongen worden om uw goud en zilver AAN TE SLAAN teneinde de massa te kalmeren en tevreden te stellen.

De grafiek hieronder is voor zij die het GOUD VAN DE ZOTTEN najagen op de beurzen. Dit is een klassiek voorbeeld en toont hoe de beursindex in het hyperinflatoire Venezuela dag op dag stijgt. Aandelen gingen door het plafond in lokaal geld maar door de vloer uitgedrukt in goud; de koopkracht in BOLIVAR is dalend, stort in.. Van eind augustus 2018 tot nu is de Bursatil Stock index (VENEZUELA) met liefst 89.638% gestegen (dit is 89.638%) in Bolivar termen. Maar in US dollar & Euro termen hebben aandelen  echter 71% van hun waarde verloren. In dezelfde periode is goud  444,377% duurder geworden in Bolivar termen.

Caracas index 2020 05 29

In Sovjet Rusland bestaat een bekende grap over tekorten en politici: “was de Sahara door de socialisten bestuurd, zou er nu geen zand meer zijn.”  Onder het populistisch socialisme is Venezuela, land met de grootste oliereserves in de wereld, zonder benzine gevallen.

"In socialistisch Venezuela, land met de grootste oliereserves ter wereld, is er geen benzine meer.!"

Shopping mall vacancy 2020 05 29 LOAN DELINQUENCY 2020 05 29 at 8.40.11 AM

 

Belangrijke Fundamentals:

 • Zoals voorspeld is de U.S. schaalproductie meer in de abonneesectie...
 • De Dow Jones Index wijkt totaal af van de tewerkstellingscijfers . meer in de abonneesectie...
 • Wie nog Zwitserse dromen koestert: tijd om wakker te worden. De Zwitserse Nationale Bank investeerde in de afgelopen 10 jaar in aandelen. Dat is een andere manier om geld uit de lucht te plukken. Dit  zou door de grondwet moeten verboden  worden. In de afgelopen 10 jaar, kochten ze zelf Amerikaanse technologieaandelen . Dat ze vandaag mijnbouwaandelen kopen, wijst op een verschuiving ten voordele van zowel waarde als thematisch beleggen...meer in de abonneesectie...

Belangrijke Technicals:

© De inhoud van dit rapport mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd of verspreid zonder expliciete schriftelijke toestemming van Goldonomic


Categories: Financieel Nieuws

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."
Cron Job Starts